Beat.FM: sporten op je favoriete BPM op iPhone

Beat.FM maakt sporten op de iPhone leuker. Je selecteert een gewenste BPM en de iPhone-app laat bijbehorende nieuwe muziek horen.

Beat.FM kiezen tussen BPM muziekAan het weer zal het niet meer liggen: nu wordt het echt leuk om buiten hard te lopen, te fietsen, joggen of waar je je tijd ook graag mee doorkomt. Beat.FM is een iPhone-app die ervoor zorgt dat je dat niet constant onder dezelfde muziek hoeft te doen. De applicatie van de makers van de radiozender-app iTuner Radio laat je met een veeg over het scherm kiezen tussen een verschillende songtempo’s. De app start vervolgens nummers in die voldoen aan je Beats Per Minuut van voorkeur.

Er zijn allerlei apps die je al muziek willen laten horen op basis van een stemming of gewenst tempo, maar Beat.FM heeft het pluspunt dat je nieuwe muziek te horen krijgt. De applicatie speelt geen muziek die al op je iPhone staat af, maar raadpleegt muziek van een online database. Het wordt in de app niet bekend gemaakt of de applicatie daarvoor leent van de voorraad radiostations die reeds in iTuner Radio is aangelegd, maar het werkt wel: we krijgen steeds nieuwe nummers te horen als we naar een andere BPM gaan met de ronde slider centraal in beeld.

Beat.FM iPhone sporten BPM slider Beat.FM favorieten opgeslagen

Met een veegbeweging onder de BPM-slider, ga je naar de volgende en vorige track. Helaas kan je daarmee geen nummers overslaan. Wel is het mogelijk nummers als favoriet op te slaan om later terug te horen. Dat kan met een tandwiel onderin beeld die aan de kleine kant is om te bedienen tijdens het sporten. De kans dat je per ongeluk op de Facebook-deelknop drukt, is groot. Verder kan je delen naar Twitter en e-mail. De centrale instellingenknop in de cirkel haalt trouwens niks uit.

Beat.FM laat je kiezen tussen 30 en 300 BPM. Er is wel een interval van enige BPM, maar door de brede mogelijkheden, kan je de applicatie zowel gebruiken voor yoga als voor rennen. Je kan de app ook gewoon gebruiken voor het ontdekken van nieuwe, onbekende muziek natuurlijk.

Downloaden: Beat.FM (€0,89 ter introductie, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 april 2013, 12:34
Categorieën Gezondheid en fitness, Muziek
Onderwerpen bpm, fitness, hardlopen, radio, sport, yoga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.