BatterySense voor iPhone: batterij-app van Philips

Philips heeft een app uitgebracht waarmee je ziet hoe lang je iPhone-batterij het nog volhoudt. Je geeft aan wat je gaat doen, waarne je batterijduur in beeld verschijnt.

BatterySensePhilips heeft een app ontwikkeld waarmee je kunt zien wat je nog allemaal kunt doen met de huidige batterijlading van je iPhone. We besteedden er afgelopen weekend al een tweettip aan. Door aan te geven wat je van plan bent om uit te voeren, krijg je onderin het scherm te zien hoe lang je dit kunt volhouden totdat je iPhone leeg is. Een extra functionaliteit laat je invullen hoeveel uur je wil dat je iPhone het volhoudt, waarna je tips krijgt hoe je dit vooral elkaar krijgt.

De app laat je kijken naar de batterijduur voor zeven bezigheden: bellen, internetten, muziek luisteren, video kijken, gamen en je stand-by tijd. Ook is het mogelijk om te zien hoe lang het duurt voordat je iPhone weer opgeladen is. Bij iedere functie verschijnt er alleen een tijd onderin beeld, waaruit blijkt hoe lang je het desbetreffende kunt blijven doen.

Druk je op ‘Wat als?’ op het midden van het knoppenscherm, dan kun je bij zes opties kijken hoe je jouw batterijduur kunt verbeteren. Zo zal de standbytijd van een iPhone 4S met 60 procent aan stroom volgens de app op 120 uur liggen, maar is dit te verhogen naar 160 uur door pushberichten en Wi-Fi uit te schakelen.

Wil je het optimale aantal uren behalen, dan raadt de app je een batterij van Philips aan. En daar doet de promotionele aard van de app zich ook uit de doeken. Daarnaast is de app niet in staat om je batterijduur in een grafiek vast te leggen, zoals bijvoorbeeld BatteryGraph en BatteryLife wel doen. Een ander puntje is dat de teksten op het scherm soms wel erg letterlijk vertaald lijken uit het Engels.

Downloaden: BatterySense (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2011, 11:29
Categorie Productiviteit
Onderwerpen batterij, opladen, philips

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.