Battery for iPhone iOS7: hoeveel kracht heeft je telefoon nog?

De iPhone-app Battery for iPhone iOS7 laat zien hoeveel films je nog kan kijken en muziek je nog kan luisteren met je huidige batterij.

Applicaties waarmee je de batterijstatus van je iPhone in de gaten kan houden zijn er wel meer, maar ze zien er niet vaak zo fraai uit als Battery for iPhone iOS7. De nieuwe applicatie laat zien hoeveel uur batterij je nog hebt bij een bepaald gebruik van je telefoon, bijvoorbeeld bij YouTube-video’s bekijken. Ook krijg je uitgelegd met welke instellingen je de batterijduur verlengt en zijn er tips over hoe je de iPhone goed oplaadt.

Battery for iPhone iOS7 doet in die tips verschillende suggesties om de kracht van je batterij in stand te houden. Merk je dat je iPhone erg warm wordt bij het opladen als ie in een hoes zit? Dan is het beter voor de batterij om de iPhone er bij het opladen uit te laten. 22 Graden Celsius is de ideale temperatuur voor de iPhone en in 2 uur tijd moet je iPhone voor 80 geladen zijn, waarna het opladen nog 2 uur duurt voor de laatste 20 procent. Op korte termijn batterij besparen? Zet de automatische helderheid van het scherm uit!

Battery for iPhone iOS7 batterij-appDe tips en trucs mogen voor ervaren iPhone-gebruikers niet zo’n verrassing heten, maar het is aardig om alle tips en statistieken in één app bij de hand te hebben. Je ziet bijvoorbeeld ook de mobiele snelheid die de iPhone heeft vanwege het geheugengebruik en kan een lijst opvragen met tijd die je nog hebt voor allerlei handelingen? 85 procent op een iPhone 5s? Goed voor 3,40 uur 3D-actiegames spelen, 2,08 uur navigeren of slechts 1,10 uur de LED-zaklamp gebruiken.

Je kan zelfs herinneringen instellen om de app regelmatig op te starten en bij te leren over je batterijgedrag. Als het werkt dan, wat bij mij niet het geval is. In het tabblad Charge tref je ten slotte een agenda met je oplaadgeschiedenis. Daarvoor moet je de app wel op de achtergrond laten draaien. Wat een beetje wrang is, want om geheugen te besparen, raadt de app aan eens in de zoveel tijd je openstaande apps echt af te sluiten.

Downloaden: Battery for iPhone iOS7 (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 9:52
Categorie Diensten
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.