Review: My Vodafone 3.0 – belstatus-app volledig op de schop

My Vodafone voor iPhone en iPad heeft een totaal nieuw uiterlijk, maar biedt nog geen totaalinzicht in rekeningen en datalimieten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

My Vodafone 3.0 iPhone belstatusVodafone heeft haar iPhone-app voor je resterende dataverbruik en beltegoed vernieuwd. My Vodafone 3.0 heeft een flink opgefrist uiterlijk ten opzichte van de ‘oude’ app die nog een tamelijk druk blokkenmenu had. De vernieuwde applicatie maakt hopelijk een einde aan de grote kritiekpunten die gebruikers hadden bij de vorige versies. Als klant met een abonnement zie je in de app nu een melding bij het overschrijden van je tegoed en je kan nu de hoogte van je rekeningen zien. De bediening is bijzonder speels.

Kritiekpunten aangepakt?

De vorige versie van de My Vodafone-app dateert van 1 november afgelopen jaar. De applicatie behaalde sindsdien een gemiddelde van slechts 2 sterren in de App Store, wat te wijten is aan het gebrek aan inzicht in je rekeningen, foutmeldingen bij het opvragen van het tegoed en ontbreken van meldingen als je je tegoed overschrijdt. Foutmeldingen blijven achterwege in onze testsessie met de applicatie en lijken eerder een gevolg van serverproblemen dan de app zelf. De rekeningen zijn helaas ook maar half aangepakt. Je ziet of en wanneer ze betaald zijn, maar kan geen specificaties opvragen. Ook de indicatie van je overschreden tegoed kan beter. De app geeft geen pushbericht, maar alleen een in-app melding als je data- of beltegoed overschreden wordt. Buitengewoon jammer dat My Vodafone nog geen totaalapp is voor abonnementsinformatie.

My Vodafone belstatus app My Vodafone factuurinformatie

Hoofdmenu met sleepbewegingen

Dus speelt het nieuwe uiterlijk de hoofdrol in My Vodafone 3.0. Je kan er niet omheen. Het witte menu met de blokken voor maar liefst elf blokken voor verschillende functies van de app, heeft het veld geruimd voor een nieuw menu dat eerder frivool dan zakelijk is. De profielfoto die je toevoegt is het centrum van de app waar omheen je verschillende cirkels ziet voor de hoofdfuncties: tegoed en verbruik checken (paars), buitenlandse tarieven (geel), profiel- en abonnementinformatie (grijs), aanvullende BloX-bundels (groen) en de nieuwe rekeningen (lichtblauw). Je sleept ze net als de 24/7-support knop helemaal rechtsboven in de hoek naar je profielfoto toe om ze te activeren.

Bediening: grappig maar onhandig

Hoe speels de nieuwe interface is, merk je als je snel je dataverbruik wilt testen. Je komt in het rode hoofdmenu, sleept dan tegoed naar het midden en pakt dan je databundel vast die je opnieuw naar het midden van die pagina sleept. Dan worden je datategoed en optionele extra bundels met een animatie getoond om het centrum. Een storend lange animatie: je kijkt eerst wat je bundellimiet is en ziet dan de teller teruglopen over hoeveel resterend tegoed je nog hebt. De informatiebubbels blijven steeds een beetje bewegen. Het ziet er leuk uit, maar het kan en moet echt sneller. Je trekt de middenstip ‘Databundel’ naar buiten om terug te gaan. Zo werkt het overal in de app.

Hoe lastig de interface kan zijn, merk je in je eigen profielinformatie waar de icoontjes van je eigen abonnementgegevens onduidelijk zijn. Je moet elke bubbel dan vastpakken om te kijken welke informatie hij herbergt. Hier kost de interface echt tijd.

Vodafone chatten iPhone app My Vodafone iPhone datategoed

Power to you?

Alles bij elkaar opgeteld, is de informatie in My Vodafone 3.0 wel aardig gegroepeerd. Het onderscheid tussen algemene abonnementsinformatie, rekeningen en datategoed is overzichtelijker dan het blokkenmenu van de vorige versie. Als je eenmaal thuis bent in de app, hoef je in ieder geval niet meer te concentreren op waarop de functies nou ook alweer staan. My Vodafone oogt als de meest verzorgde belstatus-app in Nederland en de chatfunctie met de klantenservice is een welkome toevoeging. Maar hoe leuk de interface ook is: hij is onhandig langzaam. En daarbij zijn de pijnpunten gebleven. Informatie over je rekeningen is summier en pushberichten voor data-overschrijdingen zijn niet instelbaar. De slogan ‘Power to you’ is hier niet van toepassing.

Downloaden: My Vodafone (gratis, universeel, iOS 6.0+)

My Vodafone 3.0 is getest met een proefabonnement. Vandaar de afwijkende telecomprovider in de statusbalk in de screenshots.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2014, 15:37
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerpen belstatus, dataverbruik, Vodafone

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.