Battery Activity+: gratis iPhone-app toont statistieken batterij

Wat wil je doen en hoe lang houdt de batterij dat vol? Daarop geeft iPhone-app Battery Activity+ antwoord - en het logt ook je oplaadgedrag.

Battery Activity Plus iPhone zuiniger met je batterijAls je een beetje nauwkeurig op de hoogte wil blijven van de batterijstatus van de iPhone, activeer je al snel het zichtbare batterijpercentage in de statusbalk van de telefoon. Maar daarmee kan je nog geen inschatting maken hoe lang je nog te gaan hebt als je de iPhone op een bepaalde manier gebruikt. De nieuwe iPhone-app Battery Activity+ is gratis te downloaden en laat allerlei hypotheses zijn. Hoelang doet je telefoon zonder 3G? Met navigatie aan? De app geeft bovendien besparingstips.

Wat wil je doen en hoe lang houdt de batterij dat vol? Daarop geeft het eerste tabblad in Battery Activity grotendeels antwoord. De resultaten staan gerangschikt op volgorde en zo zie je dat een iPhone 5 op zestig procent nog 120 uur in standby moet volhouden. Maar dat is zonder dat je ook maar iets doet. In de Airplane modus als je de telefoon wel gebruikt, maar de verbindingen afsnijdt, is het gebruik al teruggebracht tot 42 uur en daarna wordt het alleen nog maar minder. Met audio playback, voice memo’s, bluetooth, een boek lezen, video afspelen, internetten via Wi-Fi, een 2D-game spelen, een hotspot gebruiken, video opnemen, navigeren, de LED-flits als zaklamp gebruiken en ga zo maar door. Hoe betrouwbaar de gegevens zijn, is nog maar de vraag. Het is afhankelijk van allerlei factoren, zoals bijvoorbeeld pushberichten, maar ook die ene keer dat je wel even bepaalde app opstart. De waarden zijn hooguit indicatief. Pin je er vooral niet op vast.

Gelukkig huisvest Battery Activity+ ook andere functies. Als je de iPhone oplaadt met de applicatie actief aan, houdt hij een logboek bij van wanneer en hoe lang je de telefoon hebt opgeladen. De gegevens kan je terugzien in een grafiek. Geheel willekeurig kan je ook een alarmklok met wekkerfunctie (?) en een zaklamp vanuit de app activeren. Allerlei gegevens over je iPhone lees je in het tabblad System, waarin je het CPU-gebruik ziet, geheugengebruik, je IP-adres, Mac-adres, vrije schijfruimte, hoelang de iPhone al aan staat en allerlei algemene statistieken van je model.

Battery Activity Plus hoofdmenu Battery Activity Plus besparingstips

Handig is het tabblad Boost, waarin mogelijkheden om je batterijverbruik te verbeteren worden aangekaart. Achter het uitschakelen van Bluetooth, terugbrengen van schermhelderheid, Wi-Fi uitschakelen, GPS uitschakelen en 3G uitschakelen zie je aangeduid hoeveel tijd je daarmee bespaart. Druk op een van de facetten en je ziet in beeld hoe en waar je de functies uitschakelt. Onderin beeld zie je bovendien andere besparingstips voorbij komen.

Traditioneel kosten apps met een + in de naam geld. Ook hier is geen garantie dat de applicatie gratis zal blijven. Als je geïnteresseerd bent, raden we aan Battery Activity+ snel te downloaden.

Downloaden: Battery Activity+ (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 maart 2013, 7:45
Categorie Diensten
Onderwerp batterij

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.