Ball Invasion voor iPad 2 maakt van je wereld een 3D-spelomgeving

Ball Invasion van 13th Lab is de eerste game die gebruik maakt van de SLAM-technologie van NASA. Daarmee wordt op basis van je eigen omgeving realtime een 3D-spelomgeving gecreëerd.

ball-invasionBall Invasion is de eerste (en enige) iPad-applicatie die gebruik maakt van de SLAM-technologie van NASA. SLAM staat voor Simultaneous Localization and Mapping. Wie liever de eenvoudige uitleg hoort: het is een 3D-schietspel, die zich afspeelt in de werkelijke wereld. De SLAM-technologie bouwt een realtime 3D-kaart van jouw omgeving, terwijl je de camera van de iPad rondbeweegt. Het is alleen mogelijk met de iPad 2, omdat alleen daarin een camera aanwezig is en een processor die snel genoeg is. Doel van Ball Invasion is om boosaardige ballen af te schieten. Die zijn alleen te zien als je door de camera van de iPad kijkt, dus met augmented reality. Er zijn echter geen markers nodig.

ball-invasion-ipadJe richt de camera van de iPad op een vlak oppervlak, zoals een boekenplank of een tijdschrift. Ball Invasion zal daarna je omgeving in kaart brengen en een speelveld aanmaken. Vervolgens verschijnen de boosaardige ballen, waarop je moet schieten. In elk level wordt het lastiger om de ballen te raken. Ball Invasion maakt gebruik van NASA-technologie, maar is niet door NASA gemaakt. Verantwoordelijk voor de game is de in Stockholm gevestigde startup 13th Lab. Ze zijn gespecialiseerd in gelijktijdige lokalisatie- en mappingtechnologie. Dit is niet te vergelijken met gewone augmented reality. 13th Lab is van plan om een platform voor 3D-games te maken en wil de technologie ook beschikbaar stellen aan andere ontwikkelaars. Ze willen namelijk meer zijn dan ontwikkelaar van een coole app.

Downloaden: Ball Invasion (€1,59)

Via: Mashable

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 augustus 2011, 20:26
Categorie Games
Onderwerpen auto, game, ipad 2, muziek, reclame, schietspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.