BodyWise voor iPhone maakt je leven op 40 punten meetbaar

BodyWise is een nieuwe app waarmee je je lichaam en activiteiten op 40 punten kunt meten. Je kunt ook zelf metingen toevoegen van gewoontes die je wilt verbeteren.

bodywise iphoneJe hebt apps die je lichaamsbeweging in de gaten houden, zoals Moves. En je hebt apps die het belachelijk uitgebreid aanpakken. De gratis app BodyWise is een voorbeeld daarvan. Deze nieuwe app van Michael Halligan belooft je leven op maar liefst 40 punten te gaan verbeteren. In de App Store-omschrijving vind je een lijstje van die 40 functies. Dagelijkse stappen, hoeveelheid water en calorieën, tijd die je zittend doorbrengt, aantal push-ups, roken, maaltijden, stemming, ingenomen medicijnen… ja zelfs de tijd die je aan seks besteedt kun je met BodyWise vastleggen. En dan is het ook nog mogelijk om zelf allerlei gewoontes in te voeren die je zou willen veranderen, bijvoorbeeld de hoeveelheid chocola die je eet. Bijna alles wat er op het gebied van quantified self te doen is vind je in deze app. Lekker handig of overkill?

De makers van BodyWise zijn Dave en Mike, een personal trainer en een sportjunk. Ze zijn van plan om hun app steeds verder bij te werken. Voor de nabije toekomst staat bijvoorbeeld ondersteuning voor sport- en bewegingsarmbanden op het programma (denk aan de Fuelband, Fitbit Flex of Jawbone UP). Het handige van BodyWise is dat het zo veelzijdig is. Maar dat kan ook meteen de achilleshiel zijn: als het alles kan, zal het wel nergens écht goed in zijn?

De interface van BodyWise is mooi strak, met kleurige knopjes waarmee je snel functies weer kunt terugvinden. Na verloop van tijd ga je slaap associëren met donkergroen en geluksgevoelens met geel. Op het openingsscherm kies je uit de 12 Quick Packs en je voelt je meteen al onder druk gezet. Wat is Health? Of Energy? Gelukkig komt er op het volgende scherm al duidelijkheid over. De items die je hebt aangevinkt staan uitgewerkt in een aantal stroken. Toevallig had ik veel gele items gekozen en ontdekte dat de kleur geel niet zo handig is: door witte tekst op een gele achtergrond zijn de items moeilijk te lezen). Het gaat op dit scherm ieder geval om wat concretere dingen: BMI, gewicht, push-ups, sit-ups, slaap, alcohol en dergelijke.

bodywise-iphone-handAndere items zoals productiviteit en geluk blijven nog wat vaag, maar als je erop tikt kom je erachter dat je uit een roller met de nummers 1 tot en met 10 een keuze moet maken. Ben je vandaag superproductief geweest, dan voer je een 8 of 9 in. Je kunt ook nog de afgelopen 10 metingen zien en een notitie toevoegen. Het geeft ook meteen een idee wat je met BodyWise moet doen. Dit is geen app die allerlei informatie automatisch meet en berekent. Het gaat er veel meer om dat je zelf allerlei zaken noteert. Hoe vond je zelf dat het gegaan is? Hoeveel tijd heb je zittend doorgebracht? Hoeveel tijd heb je tv gekeken? Je moet het zelf bijhouden en daarna noteren in de app. Handig zou zijn geweest als BodyWise daarbij ook een prikklok had aangeboden. Zodra ik ga tv-kijken druk ik op de startknop en ben ik klaar, dan meld ik me weer af. Zou makkelijk zijn, maar zit er nog niet in. Handig is wel, dat je de app helemaal naar eigen hand kunt zetten. Heb je een vervelende gewoonte zoals nagelbijten, dan kun je daar ook een teller voor maken. Je moet dan zelf noteren hoe vaak je jezelf betrapt op nagelbijten. Andere metingen zitten er standaard al in, maar het is soms even zoeken. Waar zou aantal koppen koffie per dag bijvoorbeeld verstopt zitten?

Zoek je een app die automatisch je stappen bijhoudt, dan zijn gespecialiseerde apps als Moves een betere keuze. Wil je een app waarmee je werkelijk alles kan, dan is BodyWise de oplossing. De app is qua uiterlijk al klaar voor iOS 7 en de grafieken die de app maakt kun je delen via Facebook en Twitter.

Downloaden: BodyWise (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=t7PXUUXy5PQ&feature=player_embedded

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2013, 10:01
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.