AutoRap: nieuwe app van Smule verandert spraak in uitgebreide rap

AutoRap is de nieuwe applicatie van AutoRap en knipt en vervormt je stem zodat 'ie past op een bekende rapbaet.

AutoRap De app I Am T-Pain stond maandenlang hoog in de iTunes hitlijsten. De app waarmee je je stem kon auto-tunen was gemaakt door Smule, een ontwikkelaar die eerder bekend werd door Ocarina. Nu komt Smule met een andere applicatie, die op het eerste gezicht vrijwel hetzelfde lijkt te doen als I Am T-Pain. Maar dat blijkt niet het geval: in AutoRap heb je een stuk minder controle over het eindresultaat dan bij de T-Pain-app, met als gevolg een verrassend resultaat.

Waar je stem bij I Am T-Pain alleen werd vervormd om hem beter te laten klinken, wordt hij in AutoRap volledig onder handen genomen en bewerkt, om goed te klinken op een van de beats in de applicatie. De applicatie is niet bedoeld voor serieuze rappers, maar je zal er bij vrienden of familie zeker de nodige lachers op je hand mee krijgen.

In de applicatie vind je een boel populaire nummers, zoals California Love van 2Pac, maar ook beats van artiesten als Eminem, Snoop Dogg, Outkast, Beastie Boys en Nicky Minaj zijn te vinden in de app. De applicatie zal de beat van deze nummers laten versmelten met de geknipte en vervormde versie van jouw stukje tekst. De app past ongeveer alles aan je ingesproken tekst aan, zoals de pitch, snelheid en de app husselt zelfs de stukjes woorden door elkaar op sommige momenten. De app werkt het beste als je maar een kort stukje tekst inspreek, van één of twee zinnen lang. Behalve deze modus waarin je moet praten, is er ook een rapmodus, waarin je kunt meerappen op een van de liedjes. Je stem wordt dan amper aangepast of bewerkt.

Standaard zijn er 2 gratis liedjes in de app te gebruiken. Omdat de applicatie gratis te downloaden is uit de App Store, maar Smule er toch geld mee wilt verdienen hebben ze gekozen Freestyle Plays en Premium Plays te introduceren. Hiermee kun je bepaalde liedjes kopen om er vervolgens in de applicatie mee aan de slag te gaan. Je kunt deze Plays kopen in de app, maar ook verdienen. Het verdienen gaat op dezelfde manier als op sommige websites. Om de gratis Plays te krijgen moet je een promotiefilmpje kijken of je registreren bij een gratis dienst.

Downloaden: AutoRap (gratis)

In een reeks filmpjes kun je zien hoe het werkt:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 juli 2012, 15:30
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, smule

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.