RitMeter: autoritten registreren met Nederlandse applicatie

RitMeester is een Nederlandse app waarmee je autoritten kunt registeren. RitMeester kijkt aan de hand van GPS-locaties waar je bent en werkt ook op de achtergrond. Ook kun je tijdens een rit pauzes inlassen.
Jeroen Wienen - · Laatst bijgewerkt:

RitMeesterMet de RitMeter-app kun je de afstand van autoritten die je maakt registreren. De applicatie zal geen indruk op je maken met zijn mooie ontwerp, maar draait dan ook vooral om functionaliteit. RitMeter heeft als doel zo simpel mogelijk je ritten te laten registreren. Het maakt hierbij gebruik van je GPS-signaal, zodat je nadien de precies gereden route kunt terugkijken. Het hoofdmenu van de applicatie is dan ook simpel: je hebt de mogelijkheid om eerder gereden ritten te bekijken en om nieuwe ritten toe te voegen.


Voordat je de applicatie kunt gebruiken moet je je eerst registreren. Er wordt dan een account aangemaakt, waarmee je ook kunt inloggen op de website. Behalve de RitMeter-app is namelijk ook de website, RitMeter.nl, een belangrijk onderdeel van de service. Op die website kun je informatie over je ritten bekijken, inclusief een kaartje op Google Maps met de gereden route. Je kunt tevens een rapportage van al je ritgegevens exporteren naar Excel, maar hiervoor is een abonnement nodig. Bij het downloaden van de app en het aanmaken van je account krijg je standaard een proefabonnement van iets meer dan een maand. Als je je abonnement wilt verlengen kun je nieuw abonnement afsluiten voor één maand (€4), 3 maanden (€10) of één jaar (€25). Het is niet mogelijk het abonnement af te sluiten vanuit de app.

De samenwerking tussen de website en de applicatie werkt prima. Zo kun je op de website nieuwe auto’s toevoegen, die de volgende keer als je de app opstart meteen kunt kiezen. Hiervoor heb je geen abonnement nodig. Ook vanuit de app is het mogelijk om nieuwe auto’s toe te voegen, maar die optie zit een beetje verstopt in het instellingen-menu.

Wanneer je bezig bent met een rit en even moet tanken, of om een andere reden moet stoppen, dan kun je aangeven dat je slechts een tussenstop maakt en de rit later wilt vervolgen. Je kunt kiezen voor een individuele registratie per rit, of voor een doorlopende registratie. Dit met het oog op declaraties of de belastingdienst.

De applicatie werkt ook op de achtergrond, zodat je tijdens het rijden gewoon kunt beantwoorden, zonder dat je registratie verdwenen is. Oude registraties raak je sowieso niet kwijt, want door de koppeling aan de website worden je eerder gemaakte ritten ook daar opgeslagen en kun je ze daar altijd terugvinden.

Het is jammer dat je zelf geen typen ritten kunt toevoegen. Standaard kun je in de app kiezen voor woon-werk, zakelijk en prive-ritten. Als je verschillende werkgevers hebt en registraties onder verschillende labels zou willen doen, dan kun je dat voorlopig alleen doen in deze drie secties.

Downloaden: RitMeter (gratis, vereist iOS 5.1 of nieuwer)

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.