Audiotap: iTunes-bibliotheek naar je iPhone streamen (update)

Audiotap is een app waarmee je je iTunes-bibliotheek ook buiten de deur kunt gebruiken. Je start de muziek op je Wi-Fi-netwerk thuis en kunt daarna de deur uitgaan. De app blijft de muziek streamen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

audiotap iphoneAudiotap is een pas verschenen app waarmee je je iTunes-bibliotheek volledig naar je iPhone kunt streamen. Het werkt wanneer je thuis bent, maar ook wanneer je onderweg bent en een goede internetverbinding tot je beschikking hebt. Hou je van muziek, dan is je iTunes-bibliotheek vast veel groter dan er op je iPhone past. Met Audiotap is dat geen probleem meer: je kunt alle muziek streamen via Wi-Fi of 3G. Zelfs Vodafone-klanten die op het EDGE-netwerk zitten kunnen er gebruik van maken. Audiotap werkt met een bijbehorende desktop-applicatie, die momenteel alleen verkrijgbaar is voor de Mac. Een Windows-versie is in de maak.

Vanaf de desktop leg je verbinding met je iPhone, nadat je de app geïnstalleerd hebt. Beide moeten op hetzelfde Wi-Fi-netwerk zijn aangemeld.

audiotap bitrateJe computer verschijnt nu in de lijst met Servers, waarna je verbinding kan maken. Vervolgens kun je een kop koffie nemen, want het duurt wel even voordat je lijst met muzieknummers is geladen op de iPhone. Audiotap is daarna te gebruiken zoals de gewone iPod-muziekspeler op je iPhone. Je hebt toegang tot afspeellijsten, albums, artiesten, podcasts, audioboeken, iTunes U en dergelijke.

Als je iets hebt gekozen begint de muziek meteen af te spelen. Net als in de standaard iPod-muziekspeler heb je opties zoals shuffle en herhaling of het kiezen van een sterrenwaardering voor albums. Verlaat je het Wi-Fi-netwerk thuis, dan zal Audiotap vragen of je wilt doorgaan met afspelen. Heb je een abonnement met datalimiet, dan is dat misschien niet zo’n goed idee, maar mensen met een onbeperkte databundel kunnen gewoon de deur uitgaan en door blijven gaan met luisteren.

audiotap albumsAudiotap schakelt dan over op 3G/EDGE, met als beperking dat je vastzit aan het album of de afspeellijst waar je mee bezig was. Je kunt geen verbinding maken met je computer om iets nieuws uit te kiezen. Dit is ook meteen het grootste nadeel van Audiotap: je moet goed nadenken voordat je de deur achter je dichttrekt.

Audiotap heeft een aantal extra opties, zoals het toevoegen van het huidige nummer aan een afspeellijst (nieuw of bestaand). Je kunt ook de bitrate aanpassen tijdens het afspelen en daarnaast ondersteunt de app multitasking, dus je kunt op je iPhone andere apps starten terwijl je aan het luisteren bent.

Downloaden: Audiotap (€1,59)

Update: de ontwikkelaar stuurde ons een e-mail, met de mededeling dat het wél mogelijk is om het afspelen van audio te regelen via een 3G/EDGE-verbinding. De ontwikkelaar geeft toe dat het niet zo intuïtief aanwezig is. Je moet handmatig een Serverpin invoeren op je toestel. De Serverpin van je computer is te vinden in het onderdeel Preferences van de serverapplicatie. Wie meer wil weten, checkt even de supportpagina van de ontwikkelaar. In de volgende versie zal dit automatisch zijn geregeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2011, 20:22
Categorie Muziek
Onderwerpen audio, muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.