Apple vervangt iChat door Messages, publieke beta beschikbaar

Apple heeft vandaag Mac OS X Mountain Lion aangekondigd, een nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem. Eén van de grote nieuwe toevoegingen is Messages, een chatprogramma dat je met iMessage laat praten.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Messages Mac OS XApple heeft vandaag Mac OS X Mountain Lion aangekondigd, een nieuwe versie van het Mac-besturingssysteem die deze zomer zou moeten verschijnen. Eén van de grote vernieuwingen in dit nieuwe besturingssysteem is het programma Messages, dat iChat zal vervangen. Messages laat je chatten met iMessage-gebruikers op de iPhone en iPad. Er is nu al een gratis testversie van het chatprogramma beschikbaar voor download.

In iOS 5 introduceerde Apple iMessage, een berichtendienst die je net als WhatsApp liet chatten met andere iPhone-gebruikers. Messages op Mac OS X Mountain Lion maakt het mogelijk om berichten te sturen naar iedereen die van iMessage gebruik maakt. Hiervoor moet je wel de Apple ID of het telefoonnummer weten dat iemand gebruikt voor iMessage. Naast iMessage laat Messages je chatten met AIM, Yahoo, Google Talk en Jabber.

Messages vervangt iChat, het chatprogramma dat Apple tot en met Lion leverde bij Mac OS X. De interface van Messages lijkt hevig geïnspireerd door iMessage op de iPad, met een ovalen chatbalk onderin het scherm.

Downloaden: Messages (directe downloadlink)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 februari 2012, 21:10
Categorie Desktop
Onderwerpen imessage, mac os x, messaging, mountain lion

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.