Apple introduceert abonnementenmodel voor iOS-games

Big Fish Games heeft toestemming van Apple gekregen om een abonnement op hun games aan te bieden via de App Store. Voor een vast bedrag per maand krijg je games van de uitgever.

Big Fish GamesSpeluitgever Big Fish Games heeft toestemming van Apple gekregen om games in abonnementsvorm aan te bieden via de App Store. De eerste game die er gebruik van maakt is bedoeld voor de iPad en geeft gebruikers de mogelijkheid om zich voor een vast bedrag per maand te abonneren. In ruil daarvoor worden er een aantal spellen naar je iPad gestuurd. De ontwikkeling is opmerkelijk, omdat een soortgelijk abonnementsmodel nog niet bestond voor iOS. iPad-bezitters kunnen zich wel al abonneren op kranten en tijdschriften.

Big Fish Games wil voor een bedrag van €5,49 een abonnement aanbieden binnen de app. Sluit je het abonnement af, dan worden je iedere maand een aantal spellen via Wi-Fi naar je iPad verzonden. Het zal onder andere gaan om de gameseries Mystery Case Files en Mahjong Towers.

We zagen niet eerder een dergelijk verdienmodel op de iPad. Wel waren er alternatieve abonnementsvormen bij games, zoals de maandelijkse kosten die je betaalt voor Order & Chaos Online.

Big Fish Games’ Paul Thelen denkt dat Apple eerst wilde zien of deze abonnementsvorm wel de moeite waard is:

Het duurde langer dan normaal om goedgekeurd te worden… [Apple] moest overtuigd worden dat er een reden is om klanten iedere maand om geld te vragen.

De uiteindelijke goedkeuring is goed nieuws voor Big Fish Games, maar ook belangrijk voor andere iOS-uitgevers. Zij weten nu dat Apple akkoord gaat met dit alternatieve verdienmodel. Het is nu de vraag welke uitgever hierna gebruik zal maken van een abonnementsdienst.

Big Fish Games bracht eerder al veel casual games uit voor de iPad, waaronder Nick Chase & The Deadly Diamond. Hoewel de nieuwe abonnementsapp al voorbij het goedkeuringsproces van Apple is gekomen, lijkt deze nog niet in de App Store te staan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 november 2011, 10:15
Categorie Games
Onderwerpen abonnementen, dieren, game, muziek, tamagotchi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.