App-updates: Flipboard, Buienalarm, Marktplaats, Pinterest en meer

Flipboard, Yelp, Pinterest, Moxtra, Earl en Buienalarm hebben updates gekregen voor de iPhone en iPad die we nu kort toelichten.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

App-updates waaronder Marktplaats iPhoneclubOndanks het geweld van de WWDC en de daaruit voortgekomen onthulling van iOS 7 staan de grote applicaties in de App Store niet stil. In deze drukke dagen zetten we de voornaamste app-updates in één artikel even op een rij. Zo kan je in Flipboard nu samen magazines samenstellen, kan je bij Buienalarm meldingen per locatie instellen en advertenties volledig wijzigen in Marktplaats.


Flipboard updateFlipboard heeft opnieuw een stap gemaakt als het aankomt op het delen van nieuws. Ooit was de applicatie goed voor het tot je nemen van nieuws in categorieën die je zelf wilde lezen, maar van bronnen die Flipboard grotendeels aandroeg. Onlangs kreeg je als gebruiker echter zelf een actievere rol: je kan sinds dit jaar zelf magazines maken van leuk nieuws dat je tegenkomt, en die delen met anderen. En in de nieuwste update 2.0.3 kan je die magazines zelfs samenstellen met behulp van anderen. Je kan andere gebruikers uitnodigen die je passie delen, ook bij te dragen aan de inhoud van het magazine. Zo maakt Flipboard eigenlijk weer nieuwe nieuwskanalen aan de hand van zijn gebruikers. Slim.
Downloaden: Flipboard (gratis, universeel, iOS 5.0+)


Buienalarm updateBuienalarm is niet de hoogst gewaardeerde toepassing voor de iPhone die je op een kaart laat zien wanneer er regen valt, maar de nieuwe versie 1.1 doet er van alles aan om dat te veranderen. Je kan nu voor elke ingestelde locatie apart instellen of je pushberichten ontvangt voor komende regenval, en stelt zelfs per locatie in tussen welke tijden je die pushberichten ontvangt. Op die manier houdt Buienalarm rekening met je woon- werkverkeer, bijvoorbeeld. Verder zijn er kleine verbeteringen: de radarkaart opent anders, crashes zijn verholpen en locaties worden opgezocht via tekst. We kijken toch vooral enorm uit naar de volgende in de updatetekst aangekondigde update: “De antiregendansgenerator is nog in ontwikkeling dus voorlopig geen garantie voor droog weer.
Downloaden: Buienalarm (gratis, iPhone, iOS 5.1+)


Yelp updateYelp draaide altijd al om het vinden van bedrijven en faciliteiten in de buurt, maar toch vond de voor Siri geraadpleegde dienst een mogelijkheid bedrijven in de buurt extra uit te lichten. Met het In de buurt-tabblad zoek je snel op de categorieën waar je eerder op hebt gezocht. Hoe meer je de app hebt gebruikt, hoe slimmer de functie. Yelp raad je leuke bedrijven en plekken aan op basis van eerdere check-ins, je recensies, de tijd van de dag, de activiteit van je vrienden en zelfs het weer. Verder worden de populairste evenementen op de pagina getoond.
Downloaden: Yelp (gratis, universeel, iOS 5.0+)


Earl updateEarl is dé nieuwsapp voor blinde mensen op de iPhone, en heeft een grote update gekregen in versie 2.0. Door te luisteren naar de navigatiestem en te tikken in beeld, krijg je inmiddels de nieuwsberichten van meer dan 250 Engelstalige kranten van over de hele wereld voorgelezen, en daarnaast kan je nu ook websites en boeken voorgelezen krijgen. De boeken komen uit de rechtenvrije Project Gutenberg-collectie (Around the world in 80 Days, dat werk), en er zijn meer dan 100 magazines en websites om te beluisteren. Maar misschien is het nog wel belangrijker dat de navigatie van de app is verbeterd. Je kan bijvoorbeeld zoeken of ‘bladeren’ door het aanbod om bronnen toe te voegen aan je favoriete voorleeskanalen, en kan op elk moment content ook weer verwijderen.
Downloaden: Earl (gratis, universeel, iOS 5.1+)


Moxtra updateMoxtra was al een indrukwekkende applicatie om aantekeningen op documenten te maken en die (desgewenst via een live-verbinding) te delen met andere gebruikers, en de update naar versie 1.3 is ook niet voor de poes. Met een ingebouwde browser kan je nu ook webpagina’s importeren en je kan geïmporteerde bestanden automatisch en handmatig groeperen. Je kan foto’s invoegen op een pagina, en je kan nu ook bestanden importeren uit Google Drive en Evernote, naast de al eerdere ondersteuning voor Dropbox. Je kan snelle notities maken met Quick Note en de annotaties die worden gemaakt tijdens een live-verbinding, kan je in de video die ervan wordt gemaakt, nu bovenin het scherm terugzien. Je kan documenten afdrukken via AirPrint en de app gaat soepeler om met het toevoegen en ordenen van pagina’s.
Downloaden: Moxtra (gratis, universeel, iOS 5.0+)


Flipboard updatePinterest had een vorige update die functies al dan niet als ongelukje verwijderde, maar nu worden er toch gewoon weer functies toegevoegd. Versie 2.5 van de applicatie waarop je leuke en inspirerende dingen deelt of in dit geval pint, laat je nu je eigen pins doorzoeken. Daarnaast heeft de app het pinnen sneller gemaakt en kies je meteen voor een prikbord waarop het nieuwe item moet staan. De applicatie zorgt er bovendien voor dat je items niet per ongeluk dubbel pint.
Downloaden: Pinterest (gratis, universeel, iOS 5.0+)


Marktplaats updateMarktplaats op de iPhone wordt steeds meer een zelfstandig platform dat je zonder de website kan gebruiken. De gloednieuwe versie 2.5 introduceert de mogelijkheid om advertenties aan te passen in de app, via Mijn Marktplaats. Kreeg je voorheen steeds meer advertentiemogelijkheden, daar kan je nu alles aanpassen: de titel en beschrijving van de advertentie wijzigen, prijs of prijstype aanpassen, foto’s toevoegen, verwijderen of hun volgorde veranderen, en de status van de advertentie kan ook veranderd worden. Is hij niet langer gereserveerd? Dan zet je hem gewoon terug tussen de andere verkopen.
Downloaden: Marktplaats (gratis, iPhone, iOS 5.0=)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 juni 2013, 14:54
Categorieën Nieuws, Uncategorized
Onderwerpen buienalarm, flipboard, moxtra, pinterest, yelp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.