iOS game-update E3 special: Battlefield 4, The Walking Dead, Trials Frontier en The Division

The Walking Dead: 400 Days, Battlefield 4, The Division van Ubisoft en Trials Frontier: er komen een paar toffe games naar iPhone en iPad.

GU DI The Walking Dead The Game iOSWe hebben een bijzondere aflevering van de iOS game-update vandaag, en dat heeft er alles mee te maken dat de gamesbeurs E3 in Los Angeles inmiddels in volle gang is. De grote gameuitgevers hebben hun eigen presentaties inmiddels gehouden en daarin komt de term ‘iOS’ opvallend vaak voor. Aldus kunnen we alvast in onze handen wrijven voor het motor-balanceerspel Trials Frontier, generaal spelen in Battlefield 4 en een drone spelen in Ubisoft’s veelbelovende nieuwe actiegame The Division.

Trailer laat nieuwste deel The Walking Dead zien

Onze favoriete iPhone- en iPad-game van 2012 is nog geen dichtgeslagen boek! The Walking Dead: The Game krijgt een nieuw hoofdstuk met de naam 400 Days. Het gaat om een totaal nieuw verhaal, met vijf nieuwe personages. Die volg je vierhonderd dagen lang in een strijd om te overleven in een uitbraak van zombies. Het concept van The Walking Dead weer helemaal opnieuw dus. Maar er is iets bijzonders: de vijf personages staan elk voor vijf korte verhalen en die kan je in elke volgorde die je wenst spelen. De verhalen komen samen bij een wegrestaurant in de Amerikaanse staat Georgia, en daar word je niet alleen getest op overlevingsvaardigheden, maar ook op morele keuzes. Als fanatieke spelers van de eerste verhaallijn van The Walking Dead hebben we er al kaas van gegeten. Maar nog niet genoeg. Laat maar komen!

Trials komt naar iOS

GU DI Trials Frontier iOSEr zijn al onnoemelijk veel games op de iPhone, iPad en iPod touch waarin je zo bekwaam en toch snel mogelijk moet balanceren op een motor om uitdaging na uitdaging te overwinnen. Maar nu, nu komt het origineel er ook aan. Uitgever Ubisoft heeft de game aangekondigd voor iOS en heeft die aankondiging zelfs reeds begeleid van een trailer. Trials Frontier gaat het mobiele deel heten, en in de trailer zie je meteen de visuele verschillen met de aankomende consoleversie die als Trials Fusion door het leven gaat. Frontier heeft een wat meer cartoonesk uiterlijk, wat je terugziet in het grote hoofd van de motorcoureur, maar ook aan de simpelere elementen op de achtergronden. Toch ziet de game er voor iOS-begrippen opvallend rijk en gedetailleerd uit, en verloopt de actie in ieder geval in de trailer lekker vlot. Mocht het water je nu in je mond lopen; hold your horsepowers: Trials Frontier komt pas volgend jaar.

Speel een commandant in Battlefield 4

GU DI Batlefield 4 commanderOp een volwaardige Battlefield-shooter waarin je met 63 andere online spelers een online oorlog voert, hoef je voorlopig nog niet te rekenen op de iPhone en iPad lijkt het. Maar in ieder geval laatstgenoemde zal wel worden aangedaan door Battlefield 4. De iPad en andere tablets gaan al ondersteunend instrument dienen tijdens de heftige online multiplayergevechten en geven je de rol van commandant tijdens de veldslagen. Dat is misschien wat minder intensief dan met je geweer in de hand en door je eigen ogen strijden, maar lijkt alleszins wel op een belangrijke rol. Als commandant ga je erover waar de voor de spelers beschikbare luchtaanvallen terecht komen, behoud je overzicht op het speelveld en zie je waar de actie voltrekt tussen de troepen. Je selecteert een plek op de kaart en kiest dan welke aanval je wilt inzetten. Dat toont de trailer althans, maar we kunnen ons voorstellen dat er wel beperkingen aan zitten zodat je als tabletgebruiker een niet al te sterke macht bent. De functie moet werken bij veldslagen op de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Je zal dus minstens tot het einde van dit jaar moeten wachten.

Trailer van de Dag: The Division

GU DI Ubisoft The Division iOSWe hebben niet elke dag de luxe dat we voor een Trailer van de Dag mogen kiezen tussen drie potentiële topgames, maar de beelden van The Division zijn zo fraai, dat de keuze alsnog snel gemaakt is. Het heeft ook een reden hoor: de beelden die je ziet van de game op Xbox One en PlayStation 4, en niet afkomstig van de iPhone en iPad. Maar in ieder geval de iPad-invloed is wel te zien. Midden in de actie van The Division zie je een vliegende drone voorbij razen die door een speler op de tablet wordt gebruikt. Hij ‘pinpoint’ de tegenstander, en laat aan de andere spelers dus zien waar een de vijand staat, zodat ze met hem kunnen afrekenen. Daarnaast moet het mogelijk zijn als drone ook medkits op de manschappen af te sturen, zodat je team een langer leven is beschoren. Het screenshot – vergroot hem vooral – laat The Division op de iPad zien, en het lijkt erop dat je daarbij echt de wereld van boven kan bekijken om overzicht te houden en het team te ondersteunen. Dat kan nuttig zijn, omdat The Division zich in een grote open online wereld afspeelt. Maar daardoor klinkt het concept ook nog als toekomstmuziek, en moeten we nog maar even zien hoe het uitpakt. Het nieuwste spel in de reeks van thrillerschrijver Tom Clancy moet volgend jaar uitkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2013, 19:00
Categorie Games
Onderwerpen electronic arts, iculture speelt, ubisoft

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.