iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 52-2017 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

iCulture: App GemistIn de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.

Eerder deze week besproken op iCulture:

Omdat de App Store de afgelopen week gesloten was voor nieuwe apps, zijn er te weinig goede kandidaten die in aanmerking komen voor de iCulture App van de Week. Vandaar dat we besloten hebben om deze week geen App van de Week aan te wijzen.

Written Down

Wil je in 2018 beginnen met een dagboek? Dan is Written Down misschien de app die je zoekt. Er zijn al meerdere dagboek-apps, maar met een fotofunctie, tags, herinneringen, typografie, slim omkeren en nog meer functies voegt deze toch ook net weer iets toe aan het aanbod. De app is gratis te gebruiken, maar voor de premium-functies zul je een jaarlijkse in-app aankoop van €5,49 moeten doen.

ROLI PLAY

Misschien heb je ze wel eens in de Apple Store zien liggen: de Lightpad Block van ROLI. Dit is een vierkant apparaatje met kleurige lampjes waarmee je muziek kunt maken.

Met de pas verschenen app ROLI PLAY leer je hoe het werkt, in een interactieve introductie. De app vertelt hoe je de veegbewegingen maakt, zodat je een vliegende start maakt. De app werkt op de iPhone 6s of nieuwer en bevat een fluitsolo, gitaarspel en beats voor de dansvloer. Je leert in een mum van tijd hoe je zelf deze geluiden maakt zodat je lekker kunt experimenteren met elektronische muziek.

Bookafriend.com

De Nederlandse film Rent a Friend is alweer bijna twintig jaar oud, maa rhet idee spreekt nog steeds mensen aan: tegen betaling een vriend inhuren. Bookafriend is een nieuwe app waarmee je lokale inwoners van steden wereldwijd kunt vinden en inhuren om een paar leuke uren mee te maken. Het idee is dat je gehuurde vriend je de leuke plekken in een stad laat zien, zodat je het maximale uit je beschikbare tijd haalt. De ‘vriend’ haalt op de luchthaven op, als je dat wilt, brengt je naar je hotel en rijdt je eventueel rond in een stad naar keuze. Ook kan zo’n vriend tickets voor je regelen. Alles tegen betaling uiteraard.

Free Audiobooks Libri

Wil je beginnen met het luisteren van audioboeken, maar mag het niet te veel geld kosten, dan is deze gratis app een goed begin. Deze bevat een collectie van meer dan 14.000 klassiekers, van Sherlock Holmes tot Moby Dick en Dracula. Je kunt zoeken op naam of auteur en omdat alle boeken zich in het publieke domein bevinden is het helemaal kosteloos. Vanuit de app kun je de boeken streamen en als je de slaaptimer zet weet je zeker dat het afspelen automatisch stopt op het moment dat je meteen verhaaltje in slaap bent gevallen.

Jokely

Apps met moppencollecties bestaan al veel langer op de iPhone. Maar het leuk van een mop is natuurlijk ook de manier waarop iemand het vertelt: de goed gekozen stiltes, de intonatie, het opbouwen van spanning tijdens het vertellen van de mop. Video is dan de oplossing en dat is precies waar de app Jokely voor bedoeld is. Hierin vind je duizenden mensen die hun favoriete mop vertellen. Soms gebeurt dat heel professioneel, soms met gestuntel, maar gegarandeerd dat er iets tussenuit waar je even om moet grinniken. Je kunt zwiepen om aan te geven of je de mop leuk vindt. Ook handig als je snel een mop nodig hebt voor een feestje. In de app vind je ook een ranglijst met de beste moppentappers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 december 2017, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.