iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 46-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Spotify
Na lang wachten bracht Spotify deze week eindelijk haar eigen Apple Watch-app uit. Eerder schreven we al over de beta, maar vanaf deze week kan iedereen ermee aan de slag. Spotify plaatst er wel meteen een kleine kanttekening bij: het gaat om de allereerste versie van de Spotify-app voor de Apple Watch. Dat betekent dat er nog maar weinig functies in zitten. Je kan nu onlangs afgespeelde afspeellijsten starten vanaf je pols en een Spotify Connect-speaker kiezen. Je speelt de muziek af vanaf je iPhone, maar binnenkort is er meer mogelijk.

Apple Watch met muziek van Spotify.

Spotify heeft namelijk laten weten dat ze werken aan offline afspelen van muziek en podcasts. Daardoor kan je de muziek direct op je Apple Watch bewaren en afspelen via draadloze koptelefoon of oortjes. Op deze manier kun je dus ook je iPhone thuislaten. Helaas is het nu nog niet zover, maar het vooruitzicht is goed. Tot die tijd kan je aan de slag met deze eerste versie, waar je wel een Premium-bundel voor nodig hebt.

Fort Stars

Deze week verscheen Fort Stars, een game van de nieuwe start-up Magic Fuel Games, dat opgericht is door ontwikkelaars van EA Maxis (The Sims) en SimCity. In de game bouw je je eigen fort. Het doel is om de Thrones Room kosten wat het kost te beschermen. De game bevat een uitgebreide level-editor, waarmee je zelf je eigen levels kan maken. Er is door de ontwikkelaars ruim drie jaar aan de game gewerkt en in onderstaande trailer kan je zelf aanschouwen of je dat er vanaf ziet.

Magic Earth Navigation

iCulture-lezer Kris gaf ons een tip voor deze navigatie-app. De app heeft een CarPlay- en Apple Watch-versie en ondersteunt offline kaarten. Hij maakt gebruik van OpenStreetMap, een platform waar veel navigatie-apps hun kaarten vandaan halen. De app ondersteunt rijstrookbegeleiding, flitspalen en meer. De app heeft ook ondersteuning voor Siri Shortcuts en nog veel meer handige functies. Heb jij je favoriete navigatie-app nog niet ontdekt, dan is deze de moeite waard om te proberen.

Alphaputt

Deze game combineert het alfabet met minigolf. Het lijkt een vreemde combinatie, maar als je erover nadenkt is het best goed bedacht. Je golft namelijk bovenop de letters van het alfabet. Elke letter heeft een ander thema, dat overeenkomt met de desbetreffende later. Op de F is het thema Funhouse, terwijl het thema bij de A vliegtuig is (van airport). De game ziet er erg mooi uit en is ontspannend om te spelen.

TREK

Maak je graag fietsroutes, dan kan je deze app proberen. Hij verscheen onlangs in de App Store en laat je zelf je eigen fietsroutes maken. Het doel is om de koning te worden van je eigen routes. Je moet namelijk wel een account aanmaken, waarna andere gebruikers jouw route kunnen zien en ook kunnen fietsen. Je kan ze ook rechtstreeks uitdagen en het hoogste record neerzetten. De app komt vooral van pas in combinatie met een fietshouder voor je iPhone.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 november 2018 om 13:00
Onderwerp
Categorie
Amusement
Software
iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.