iculture-app-gemist
App Gemist
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 45-2018 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van afgelopen week voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: DayView
We bespreken op iCulture niet vaak mooie apps voor de Apple TV, maar deze week hebben we er weer eentje te pakken. DayView is een soort dashboard om je dag mee te beginnen. Je kan de app koppelen aan je Google Calendar, Twitter en meer, zodat je in één overzicht ziet hoe je dag ervoor staat. Je kan in de app zelf een achtergrond instellen. De app is daarmee vergelijkbaar met het widget-scherm van je iPhone, maar dan gewoon op je Apple TV. De app ververst automatisch, dus je kan deze gewoon aan laten staan als een soort informatiebord voor je eigen dag.

DayView op Apple TV.

FlickType Keyboard

Typen op je Apple Watch is helaas niet mogelijk. Je kan alleen dicteren of standaardantwoorden kiezen en door je taal aan te passen komt de Scribble-functie beschikbaar. Met de app FlickType Keyboard krijg je een volwaardig QWERTY-toetsenbord op je Apple Watch. Je kan gewoon typen via deze app, waarna je stevig op het scherm drukt om je getypte tekst door te sturen naar de Berichten-app. Je kan het toetsenbord dus helaas niet gebruiken in combinatie met een melding, maar als je veel iMessage gebruikt kan het van pas komen.

Gifthings

Deze Nederlandse app komt goed van pas zo in de aanloop naar de feestdagen, maar ook voor verjaardagen of andere gelegenheden waarvoor je graag een verlanglijstje wil maken. Je kan producten toevoegen van Coolblue, Bol.com, MediaMarkt en meer. Vrienden en familie kunnen makkelijk een cadeau uitkiezen en deze alvast claimen, zodat je ze niet dubbel krijgt. De app geeft ook suggesties voor cadeaus, wat van pas komt als je niet weet wat je nu weer moet vragen.

Gifthings.

Earz Solo

Met deze Nederlandse app kun je leren noten lezen, akkoorden spelen en nog veel meer. Je leert de theorie die komt kijken bij het maken van muziek, maar bevat ook een gehoortraining. Je leert de basis om zelf muziekinstrumenten te bespelen. Sinds de nieuwste versie kan dat ook in allerlei muziekstijlen, dus of je nu van pop of van klassiek houdt. De app is gemaakt door muziekanten en specialisten, met een achtergrond voor educatie. Mocht je dus op zoek zijn naar een app om je muziekkennis op te krikken, dan is Earz Solo het proberen waard.

Earz Solo op iPad.

Bokeh+

Je hebt geen iPhone met dubbele lens nodig on toch het bokeh-effect voor elkaar te krijgen. De nieuwe app Bokeh+ is geschikt voor zowel foto’s als video’s. Je kunt het toepassen op elk beeld in je camerarol. Er zijn 9 bokeh-effecten om uit te kiezen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2018, 13:00
Categorie Amusement
Onderwerp app gemist
Software iOS
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.