iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 22-2021 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 22 in 2021 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!
Redactie iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Philips Hue
Fans van de Philips Hue app kunnen sinds deze week de volledig nieuw ontworpen app downloaden. In versie 4 van Philips Hue heeft de ontwikkelaar het design aangepast, maar ook wat nieuwe functies toegevoegd. Zo zijn routines nu automatiseringen. Deze werken nu op basis van individuele gebruikers. Zo kon de app vroeger alleen bepalen dat de lichten aan moesten als er iemand thuiskomt. Nu kun je instellen dat bepaalde lampen alleen aan springen als een specifiek persoon thuiskomt. Deze persoon moet wel de app hebben geïnstalleerd.

Philips Hue 4: bediening van scènes en lampen.

Een nadeel is wel dat de widgets zijn verdwenen. Dat is geen ramp, want je kunt in de Opdrachten-app van Apple nog steeds zelf widgets maken voor de lampen. De Hue-app had hier presets voor kunnen maken, maar dat is niet ingebouwd. Er is dus wel ruimte voor verbetering. Wil je weten wat er nog meer is vernieuwd? Bekijk dan ons artikel, want wij mochten de app alvast testen.

Bekijk ook

Getest: Nieuwe Philips Hue 4.0-app brengt een nieuw design en meer

Philips Hue heeft een geheel nieuwe app. De Hue-app 4.0 wordt nu uitgerold en wij hebben de app de afgelopen dagen getest, met onder andere een nieuw design en verbeterde functies.

HomeRun 2

Je bent misschien al bekend met de eerste HomeRun-app, een handige tool voor HomeKit-gebruikers. Voor wie de app niet kent: met HomeRun kun je heel eenvoudig vanaf de wijzerplaat van je Apple Watch direct scènes activeren. De knoppen op je wijzerplaat wisselen gedurende de dag, afhankelijk van het door jou ingestelde schema. Met HomeRun 2 kun je ook vanuit een widget op je iPhone een scène activeren. Ook zijn er nu meerdere ‘grids’ voor je HomeKit-scènes. Lees meer over HomeRun 2 in onze review met onze bevindingen.

Bekijk ook

Review HomeRun 2: met deze HomeKit-app activeer je scènes vanuit widgets

HomeRun 2 is een nieuwe HomeKit-app waarmee je vanaf het startscherm van je iPhone meteen scènes kan activeren via een widget. Hoe handig is deze nieuwe app voor HomeKit-gebruikers? We delen onze ervaringen met HomeRun 2.

Trakt

Voor iedereen die veelvuldig films en series kijkt komt Trakt nu met een eigen app. In Trakt kun je bijhouden welke films en series je gekeken hebt. Veel videodiensten houden dit maar beperkt bij. Als je series kijkt op tv wordt het vaak helemaal niet bijgehouden. Trakt laat je ook lijsten maken voor content die je nog wil zien. Voor de fans van statistieken is Trakt ook geschikt, want je kunt bijvoorbeeld op de minuut bijhouden hoeveel je al gekeken hebt. Denk je alles al gezien te hebben, dan geeft de app ook suggesties.

Notifly

Woon je in de buurt van Schiphol en ervaar je (soms) overlast van laagvliegende vliegtuigen? Of ben je gewoon fan van vliegtuigen spotten? Dan kun je de nieuwste app van Schiphol downloaden: Notifly. Deze creatief gekozen naam (met bijbehorend creatief app-icoon) zegt al wat het doet: de app houdt je op de hoogte van vliegtuigen die over je huis vliegen. Hiervoor kijkt de app naar je huidige locatie. Omdat veel aanvliegroutes al vastliggen weet de app waar jij mogelijk last van krijgt.

Notifly laat ook zien welke banen zijn geopend en welke banen die dag waarschijnlijk worden gebruikt. De app toont ook live vliegtuigen. Tik erop om te zien of het een helikopter betreft of een jumbo-Boeing. De app biedt mogelijkheden om aan te geven hoeveel last je op dit moment ervaart.

VideoMeister

VideoMeister kan video’s van je Mac naar een smart tv streamen, ook als je geen Apple TV hebt. Alle populaire tv-merken worden ondersteund. De voorwaarde is dat je tv en Mac op hetzelfde netwerk zijn aangesloten. Heb je al een Apple TV, dan is de app handig als je vaak op andere locaties video’s laat zien, bijvoorbeeld voor je werk. VideoMeister heeft ondersteuning voor heel veel videoformaten en kan tot 4K afspelen, mits je televisie genoeg pixels heeft.

VideoMeister

Scribd

Fans van audioboeken opgelet: Scribd heeft nu een app voor de Apple Watch. Hiermee kun je al je opgeslagen titels snel bekijken. Uiteraard kun je ook de voortgang van een audioboek volgen vanaf je pols, net als het voorlezen pauzeren, terugspoelen of doorspoelen. Die laatste twee functies werken eenvoudig in stappen van 30 secondes. Gebruik je audioboeken als slaaptimer, dan stel je dit eenvoudig in via je horloge, net als de afspeelsnelheid. Uiteraard is er wel een abonnement vereist, maar voor liefhebbers is dat wellicht de moeite waard.

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.