iculture-app-gemist
App Gemist Je wekelijkse app-overzicht op zaterdag
iCulture: App Gemist

De leukste apps van week 21-2019 in App Gemist

Wat waren de leukste iOS- en Mac-apps van afgelopen week? iCulture zet de oogst van week 21 in 2019 voor je op een rijtje. Deze moet je zeker eens proberen!

In de wekelijkse rubriek App Gemist lees je welke apps van de afgelopen week de moeite waard zijn. We bespreken steeds een stuk of vijf apps voor iPhone, iPad en Mac. Dit kunnen apps zijn die je misschien nog niet kende of die handig zijn of gewoon grappig zijn om te proberen. En dat kunnen ook oudgedienden zijn die een grote update hebben gekregen en daardoor wat extra aandacht krijgen.


Eerder deze week besproken op iCulture:

iCulture App van de Week: Wallflower
Als je een nieuwe manier zoekt om je HomeKit-apparaten te bedienen, dan is Wallflower misschien iets voor jou. Deze app maakt van je iPad namelijk een soort controlepaneel voor veel van je slimme spullen. Door je iPad bijvoorbeeld ergens neer te zetten of aan de muur te hangen, kun je altijd je favoriete scènes activeren of de temperatuur in je kamer bekijken. Het voordeel hiervan is ook dat mensen die geen toegang hebben tot jouw HomeKit-huis je lampen kunnen bedienen, zonder dat je meteen een fysieke knop moet kopen.

Wallflower scherm op iPad.

De app toont ook een grote klok, zodat je op een afstand kan zien hoe laat het is. We vinden het wel jammer dat de app niet meer aanpassingsmogelijkheden heeft. Waar je ook rekening mee moet houden, is dat Wallflower je €50 per jaar kost. Je kan de app twee weken gratis proberen, maar daarna moet je dus betalen om de functies te kunnen gebruiken. We vinden €50 per jaar wel behoorlijk prijzig, maar mocht je nog naar een dergelijke app zoeken. Lees ook onze review van Wallflower.

Vignette

Van al je contacten in je adresboek heb je niet altijd de beste foto’s om als contactafbeelding in te stellen. Je kan dan Facebook, Twitter of andere social media-kanalen afstruinen op zoek naar de beste foto, maar Vignette doet dit automatisch voor je. Het enige wat je hoeft te doen, is dat je de accounts van je contacten toevoegt aan de contactenkaart. Vignette checkt deze accounts vervolgens op passende afbeeldingen, zodat je deze in een paar tikken toe kan voegen. Belangrijk om te weten is dat je contactenlijst nergens naartoe geüpload wordt.

Total War: Three Kingdoms

Als je van strategiegames houdt, moet je Total War: Three Kingdoms voor de Mac zeker proberen. De game speelt zich af in China, waar de individuele karakters centraal staan. Deze game heeft twaalf speelbare personages, die allemaal tot een bepaalde klasse behoren. De gevechten in de game zijn een combinatie tussen turn-based strategie en grootse real-time gevechten. Total War: Three Kingdoms kost €59,99 en als je hem voor 30 mei koopt krijg je het Yellow Turban Rebellion Warlord Pack er gratis bij.

Total War: Three Kingdoms is beschikbaar via de Feral Store.

Milanote

Milanote is een app om notities mee te maken. De app kent zijn oorsprong op de Mac, maar is nu ook op iOS beschikbaar. Milanote is vooral bedoeld voor creatieve mensen, want je kan heel eenvoudig afbeeldingen en meer toevoegen. Je kan er niet alleen notities mee maken, maar ook todo’s bijhouden. Je slaat afbeeldingen, links en tekst rechtstreeks op vanuit het web. Al je aantekeningen worden ook gesynchroniseerd met de desktopversie.

Klokki

Zit je voor je werk veel achter de computer? Dan kan het handig zijn om de tijd bij te houden hoe lang je aan iets werkt. Klokki is een time tracking-app die dat voor je doet. De app bevindt zich in de menubalk van je Mac en is te koppelen aan apps, zodat de tijd gestart wordt zodra je aan je project begint. Er zijn allerlei regels in te stellen en je kan zelfs een kleur koppelen aan een bepaalde taak. Zeker als je krap in je tijd zit kan deze app daarbij helpen.

Klokki is gratis te proberen. Daarna betaal je $2,99 per maand of eenmalig $39.

Kernel

Kijk jij ook zo uit naar Toy Story 4, de live-action versie van The Lion King of een andere aankomende blockbuster? Of ben jij meer van de underdogs? Met Kernel hou je bij hoeveel dagen het nog duurt voordat een film in de bioscoop draait. Kernel bevat een grote verzameling van films waar je een countdown voor in kan stellen. De app stuurt je zelfs notificaties, zodra de release steeds dichterbij komt. Er is ook een Apple Watch-app, waarmee je snel kan zien hoe lang het nog duurt voordat een film in de bioscoop draait.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
25 mei 2019 om 13:00
Onderwerp
0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.