ANWB Campinggidsen 2013 op iPhone uitgebracht

De ANWB Campinggidsen zijn vernieuwd voor 2013 op de iPhone. Behalve West- en Oost-Europa is er ook het nieuwe Kleine 2013 met 20 landen.

ANWB Campinggidsen Klein 2013 Campings iPhoneVeel eerder dan vorig jaar, heeft ANWB haar nieuwe campinggidsen 2013 voor de iPhone uitgebracht. Werden de apps vorig jaar in de zomer uitgebracht, nu kan je de applicaties al ver voor de vakantieperiode downloaden. De Wielrijdersbond heeft er ditmaal liefst drie uitgebracht. Naast ANWB Campings 1 en ANWB Campings 2, die verschillen in landenaanbod, is er nu ook Klein 2013: een goedkoper alternatief met minder campings over méér landen.

Net als vorig jaar, moet je dus even goed kijken welke gids je moet hebben – al heb je natuurlijk nog even tijd tot de doorbrekende zon en zomervakantie. Klein 2013 bestrijkt twintig landen in zowel West- als Oost-Europa en telt in totaal 1700 campings. Campings 2 bestrijkt Midden- en Oost-Europa vollediger en telt 3200 campings. En dan is er Campings 1, die maar 9 landen in Midden- en West-Europa bestrijkt, maar daarbij wel 3400 campings indexeert. Waar de campings op zijn geselecteerd om in de ene app wel meegenomen te zijn en in de ander niet, dat is onduidelijk.

Alledrie de apps nestelen hun informatie offline op je iPhone. Zo kan je erover lezen en naar specifieke campings zoeken terwijl je in de auto naar je vakantieland reist. Alleen de kaartfunctie valt dan weg. Je ziet geen enkele weg meer in Apple Maps zonder internetverbinding in het buitenland, maar omdat de GPS-functie nog wel werkt, zie je in ieder geval nog je huidige afstand tot een camping in de app. Wie bereid is 4,49 euro neer te leggen voor een Campinggids, kunnen we proefondervindelijk echter ook aanraden voor hetzelfde geld een offline landkaart te kopen in GPS Navigatie 2 by Skobbler – als je al geen ander offline navigatiesysteem op de iPhone hebt staan natuurlijk.

ANWB Campings 1 overzicht ANWB Campings kaart

Net als de campinggidsen van vorig jaar, tref je in de ANWB-apps op de iPhone ook nu algemene landeninformatie en zijn er verschillende mogelijkheden te zoeken op campings. Je kan zoeken op naam, in een omtrek van 50 kilometer, op de kaart zoeken en uitgebreid zoeken. Bij de laatste heb je allerlei filters voorhanden: worden huisdieren toegelaten, is het een rustige camping, hoe hoog is de gemiddelde score van ANWB-leden? Ook de verscheidenheid aan handelingen is gebleven: toevoegen aan favorieten, recensies lezen, een foto uploaden, camping beoordelen, route met de werkelijke afstand berekenen en verbeterpunten melden. Een verbeterpunt voor de ANWB is het verduidelijken van het verschillen in campingaanbod tussen de apps.

Downloaden:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 13:21
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, camping

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.