iA Writer 1.8: snellere synchronisatie van teksten, bijgeschaafd uiterlijk

iA Writer is vernieuwd op iPhone en iPad en is sneller geworden in iCloud-synchronisatie. Alle onderdelen zijn onder handen genomen.

iA Writer iPhone iPad tekstverwerken markdownDe minimalistische tekstverwerker iA Writer voor de iPhone, iPod touch en iPad heeft een update gekregen. Die schaaft het uiterlijk van de app bij, in zoverre je daarvan kan spreken bij een applicatie die er zo simpel uitziet. De voornaamste verandering is dat iA Writer voortaan sneller is met het synchroniseren tussen apparaten via iCloud en dat je tekstbestanden zo veel sneller kan openen. Daarnaast worden stukken programmeertaal vanzelf opgemaakt als code.

iA Writer is namelijk niet alleen een tekstverwerker zonder enige opties, maar ook een app waarin je met programmeertaal bij terecht kan. Voor de tekstliefhebbers ondersteunt de applicatie markdown-editing, wat inhoudt dat je met simpele commando’s als bijvoorbeeld sterretjes en underscores om woorden heen zetten, een tekst vetgedrukt of cursief maakt. In de App Store-omschrijving valt te lezen dat alle aspecten van iA Writer zijn bijgeschaafd. Het schrijven, het bestandsoverzicht en ook het scrollen gaat soepeler. Je hebt wel een timmermansoog nodig om alle veranderingen te zien.

Op de iPad zijn de updates van de universele app duidelijker. De rand met sneltoetsen bovenop het toetsenbord is aangepakt in iA Writer 1.8 en de app maakt beter gebruik van de landschapsmodus op het tablet.

Downloaden: iA Writer (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

iA Writer typen met knoppen iA Writer opgemaakt document

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 15:21
Categorie Productiviteit
Onderwerpen markdown, tekstverwerker, writer

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.