Aangifte: gratis iPhone-app helpt je met belastingaangifte

De iPhone-app Aangifte helpt met tips, adviezen en regels voor het invullen van de belastingaangifte inkomstenbelasting over 2012.

Aangifte iPhone iPad belastingaangifte doenHet was in voorgaande jaren al een goed reclametrucje en nu doet Jongbloed Fiscaal Juristen het opnieuw: een gratis app aanbieden die je helpt met advies over het aangifte doen. Aangifte is een nieuwe applicatie, die is geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en iPad. Ook is de app voorzien van de nieuwe regels voor de jaaropgaaf inkomstenbelasting van 2012. Je vindt er allerlei tips waar je op moet letten als student, ouder, woningkoper, vrijwilliger en meer. En: wanneer moet je zeker een voorlopige aanslag aanvragen?

Om maar met de deur in huis te vallen: een zoekoptie had Aangifte voor de iPhone wel gesierd. Dat had een paar drukken bespaard omdat de indeling van de verschillende onderwerpen misschien sneller kon. Nu zijn de onderwerpen verdeeld in vier hoofdtabbladen: Uw aangifte bevat algemene informatie, Boxen legt uit over de inkomsten, bezittingen en schulden per inkomstenhoogte, Partner beantwoordt vier vragen over partnerschap en in Kosten zie je eigen woning, ziektekosten, studiekosten en giften voorbij komen.

Aangifte iPhone hoofdscherm Aangifte wijzigingen tov vorig jaar

De ‘specials’ als ‘Ik heb kinderen’ en ‘Ik ben student’, zie je pas in het tabblad Meer en zijn bijna een beetje weggemoffeld. Misschien is het niet zo raar: het is wat tijdlozere informatie dan de nieuwste regels. Het is een handig startpunt voor de situatie waar je je in bevindt. Zo zie je bij ‘Ik heb een huis gekocht’ werkelijk een sloot aan aftrekposten waardoor je jezelf financieel kan ontzien bij de aangifte. En dan hebben we het nog niet gehad over de sectie Tips op het tabblad Meer, vol opsommingen en voorbeelden die geld kunnen besparen. Je moet het vooral voor de aangifte willen lezen: tijdens het doorlopen van de aangifte is de kans anders groot dat je opnieuw te werk moet gaan omdat je te weinig voorkennis had.

Je kan elke pagina delen per e-mail in Aangifte voor de iPhone. Zo kunnen ook niet iPhone-bezitters ruim op tijd inlezen voor die ene grote taak vóór april.

Downloaden: Aangifte (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 februari 2013, 12:15
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerp belasting

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.