ANWB Auto: iPhone-app voor al je autoinformatie

ANWB Auto is een iPhone-app voor al je voertuiginformatie. Je kan er je papieren in opslaan en hij berekent je restwaarde... is de bedoeling.

ANWB Auto iPhoneDe groene kaart, je rijbewijs, het kentekenbewijs en je ANWB Lidmaatschap. Handig om in papieren vorm bij je te hebben, maar misschien ook wel aardig om digitaal eveneens te bij de hand te hebben. De applicatie ANWB Auto kan je daarmee helpen. Het is een nieuwe kleine applicatie van de organisatie die vanaf ANWB Onderweg zegt zijn applicaties juist omvangrijker te willen maken qua functionaliteit. Behalve een opslag van de papieren, kan je ook je verbruik bijhouden en een herinnering voor je APK instellen. Dat kan voor meerdere auto’s.

ANWB Auto koppelt de gegevens aan de gegevens van de RDW. Nadat je je kenteken hebt ingevoerd, krijg je zelf de keuze uit de uitvoering van je auto. Nadien kan je later extra opties aan vinken die op je auto zitten, zodat de applicatie een waardeberekening van je auto kan maken. Dat gedeelte gaf in onze testsessie al twee problemen: de app liep vast tijdens het vinken van de optie metallic lak en bovendien werd de proefauto uit 1999 te oud bevonden om een waardeberekening te maken. Raar, want een rijorganisatie als BOVAG heeft hier nog wel concrete ideeën over, en ook je verzekering zal de dagwaarde van je auto kunnen beramen.

In de sectie Autopapieren is het de bedoeling dat je foto’s maakt van je ANWB-pas, rijbewijs, kentekenbewijs en de groene kaart. Je kan er online een schadeformulier opvragen en de applicatie is bereid online een handleiding voor je te downloaden. Onder de knop Verzekering kan je bovendien eenmalig je verzekeringsgegevens invoeren zodat je die vervolgens bij de hand hebt. Kijk – dat zijn handige gegevens om bij de hand te hebben. Al wordt het natuurlijk wel wat lastig je polisnummer voor te lezen als je belt met dezelfde iPhone.

ANWB Auto hoofdmenu ANWB Auto brandstof in beeld

De backup-mogelijkheden van de ingescande autopapieren laten helaas te wensen over. Je kan de foto’s niet doorsturen naar een printer en je kan ze zelfs niet doorsturen per e-mail! Onhandig voor als je de echte varianten kwijt bent en ze moet overleggen met de verzekeraar, bijvoorbeeld. Daar is een verbetering welkom. Je kan wel algemene gegevens over je auto exporteren, zoals de algemene voertuiginformatie, de kilometerstand en de extra opties. Een foto erbij zetten lukte ons niet in de app.

In de laatste sectie kan je je brandstofverbruik bijhouden, die door de app in een grafiek wordt gevisualiseerd. Het is de bedoeling dat je tankbeurten dateert, de brandstofprijs invoert en aangeeft hoeveel liter je hebt getankt. Ook vul je elke keer opnieuw de kilometerstand in. Als je het goed bijhoudt, laat de applicatie op basis van TNO-gegevens ziet of je zuinig of onzuinig rijdt ten opzichte van het gemiddelde.

Al met al laat ANWB Auto wel heel veel punten liggen om een handige app te zijn. Er zijn onvoldoende backup-mogelijkheden, de applicatie kan niet altijd de restwaarde van een auto berekenen, het instellen van een APK-meldingsdatum werkt niet lekker en ook vastlopers zijn ANWB Auto niet vreemd.

Downloaden: ANWB Auto (gratis, iPhone, iOS 4.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 13:05
Categorieën Nederlandse apps, Reizen
Onderwerpen anwb, kenteken, uitgaven

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.