MindMapp: mindmappen leren met Nederlandse app

De Nederlandse app MindMapp leert je mindmaps maken aan de hand van oefeningen. Daarna kun je zelf aan de slag met het maken van mindmaps.

mindmapp icoonDe Nederlandse uitgeverij Eburon heeft een Mindmapp-applicatie uitgebracht met de toepasselijke naam mindMapp. Met de app leer je mindmaps maken aan de hand van voorbeelden. Daarna ga je zelf aan de slag met een eigen mindmap. De app heeft een duidelijk educatief doel: je bladert eerst een soort digitaal boek door, waarin de principes van het mindmappen worden uitgelegd. Daarna kun je de oefeningen maken en op eigen houtje verder gaan. Je leert hoe je het beste de takken kunt tekenen (“geen rechte lijnen maar organische vormen!”).

Ook krijg je meteen feedback bij het tekenenn van de lijnen. Dat laatste kan tijdens het oefenen wel eens vervelend zijn: je wil gewoon even snel een mindmap maken, maar de app waarschuwt dat je het lijntje toch écht te kort hebt gemaakt voor het gekozen trefwoord. De trefwoorden haal je overigens uit een ‘woorden-vergaarbak’ onderin het scherm. Je verdient een badge zodra je een oefening goed hebt afgerond en wordt master in mindmapping zodra je vier badges binnen hebt. Gemaakte mindmaps kun je via Twitter delen met anderen en er dan meteen feedback op vragen. Bovendien kun je dan meedingen naar de titel ‘MindMapp van de maand’, een leuke manier om de app wat meer onder de aandacht te brengen, ook bij vrienden. De bediening van de app gebeurt helemaal met je vingers, zoals het hoort op de iPad.

Downloaden: MindMapp (€5,49, iPad, iOS 5.0+)

mindmap voorbeeld

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 december 2012, 12:56
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerp mindmapping

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.