Ministerie van Veiligheid en Justitie brengt iPhone-app uit

Het Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een eigen iPhone-applicatie uitgebracht. Deze bevat dezelfde informatie die je ook op de website van het ministerie kunt terugvinden.

Ministerie Veiligheid en JustitieHet Ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een iOS-applicatie uitgebracht waarin je nieuws, adressen en algemene informatie over bijvoorbeeld boetes en wetten kunt vinden. Min. VenJ is in de praktijk een mobiele variant van de website van het Ministerie, waarop je veel van dezelfde informatie kunt vinden. In het adresbestand zijn zo’n duizend locaties te vinden, van onder andere politiebureaus, rechtbanken, penitentiaire inrichtingen, meldpunten en andere kantoren.


De app lijkt vooral bedoeld voor mensen die zich dagelijks bezighouden met het Ministerie. Zo staat er op het eerste tabblad ook een Social Media-knop, waarmee je alle Twitterberichten van de politie, het openbaar ministerie en andere justitiële instanties kunt bekijken. Het Ministerie hoopt vanuit de app ook antwoord te geven op vragen over bijvoorbeeld huwelijken, paspoorten, scheidingen en boetes, zodat je hiervoor niet meer hoeft te bellen of de website hoeft te bezoeken.

Waarom het Ministerie ervoor koos om Min. VenJ als app uit te brengen, is nog niet helemaal duidelijk. Nagenoeg alle informatie binnen de app is namelijk ook op de officiële website te vinden. De app zou zichzelf kunnen tekenen door alle informatie offline beschikbaar te maken, maar dit is helaas niet het geval: om informatie op te zoeken heb je wel een internetverbinding nodig.

Downloaden: Min. VenJ (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.