AminoRemote: afstandsbediening voor Nederlandse IPTV-providers

AminoRemote is een iPhone-app met tv-gids en zenderindelingen voor IPTV-abonnees met een Amino-receiver. De applicatie is gratis.

AminoRemote iPhoneAbonnees van interactieve televisie (IPTV) van Lijbrandt, XMS, Concepts ICT, Solcon, Ons Brabant, Ons Nuenen, KickXL, Tweak, Vodafone, Ons Eindhoven, Scarlet, Fype en Fieber, kunnen een beroep doen op een nieuwe iPhone-app waarmee ze de zenders kunnen bedienen. Althans: als je ook nog beschikt over een Amino-reciever zoals de Aminet A140 bijvoorbeeld. AminoRemote is een Nederlandse applicatie van Timon van Rooijen waarmee je meteen een televisiegids voorhanden hebt en zenders naar eigen gelieve kan indelen om snel te vinden en te drukken.

De televisiegids-functie van AminoRemote is voorzien van pushberichten die je herinneren aan een programma dat je eerder aangaf graag te willen zien. De gids is geen apart onderdeel van de applicatie, maar krijg je te zien bij de zenders die je zelf hebt ingedeeld. AminoRemote is dan ook niet ontworpen om je hele zenderindeling of een hele tv-gids te zijn. Nee; je maakt categorieën met zenders aan waar je snel bij wilt en dáárvan zie je welke programma’s er komen en kan je een herinnering instellen.

Voordat het zover is dien je AminoRemote te verbinden met je Amino-decoder verbonden met je IPTV-provider. De app doet zijn werk pas als je een 6-cijferige code in de applicatie hebt ingevuld, die de software van de tv-provider, het apparaatje en de app verbinden. Zonder die verbinding kan je überhaupt niet bij het zenderoverzicht terecht komen.

AminoRemote hoofdmenu categorieën AminoRemote kennis en informatie

AminoRemote ziet er simpel, maar helaas niet al te fraai uit. Meldingen knipperen irritant en alle pictogrammen zijn uitgevoerd in een lage resolutie. Ook benutten de menu’s in de app het scherm van de iPhone 5 niet optimaal en moet je soms al scrollen terwijl dat helemaal niet nodig is. Vermoedelijk maakt de app ruimte voor reclamebanners die er nu nog niet zien, maar dat het maakt het niet minder irritant.

Downloaden: AminoRemote (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 21:30
Categorieën Diensten, Nederlandse apps
Onderwerpen remote, televisie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.