Google Drive voor iOS voegt commentaarfunctie voor Google Docs toe

Google Drive heeft een update gekregen. De iPhone- en iPad-app laat je nu makkelijker door foto's bladeren en bevat een commentaarfunctie voor Google Docs.

google-drive-iphone-ipadGoogle is vandaag lekker bezig. Eerder brachten ze al een update uit van Google Chrome en nu is er de update voor Google Drive. Deze app voor iPhone en iPad maakt het makkelijker om door foto’s te bladeren met een eenvoudige swipe-beweging. Wat nog ontbreekt is een thumbnail (miniaturen)-weergave, zodat je sneller een foto kunt traceren.

Nog een andere verbetering is vooral interessant voor iPad-gebruikers (het scherm van de iPhone is daarvoor eigenlijk te klein): het bewerken van commentaar in Google Docs-documenten. Het houdt in dat je commentaar in een document kunt bekijken, toevoegen en erop reageren. Commentaar is een handige functie als meerdere mensen samenwerken aan een document, zodat ze op elkaars teksten kunnen reageren. Bewerken van documenten uit Google Docs was al sinds september vorig jaar mogelijk.

Google Drive is de online opslagruimte van Google en een tegenhanger voor Dropbox en Apple’s iCloud. Je kunt het gebruiken om bestanden op te slaan, maar je kunt ook documenten synchroniseren van Google Docs.

Downloaden: Google Drive (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 juni 2013, 21:07
Categorie Productiviteit
Onderwerpen google documenten, google drive

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.