‘Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP sluit deuren’

Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP sluit zijn deuren, nadat Zynga een merendeel van het personeel de deur heeft gewezen.

Draw SomethingZynga heeft nagenoeg het volledige personeel van Draw Something-ontwikkelaar OMGPOP ontslagen. Gisteren werd al bekendgemaakt dat het sociale gamesbedrijf 520 medewerkers ontsloeg om kosten te drukken, maar inmiddels melden meerdere (inmiddels voormalig) OMGPOP-medewerkers dat ze samen met het gros van hun eerder overgenomen bedrijf op straat zijn gezet. Uit sommige tweets blijkt dat de volledige studio is gesloten, andere berichten wijzen er op dat zo goed als alle medewerkers de deur is gewezen. Sommigen hoorden het nieuws via Facebook.


Het nieuws kwam via de volgende tweets naar buiten:

Hoewel de problemen bij Zynga niet alleen te wijten zijn aan Draw Something, bleek al langer dat de overname van OMGPOP voor problemen zorgde. Zynga kocht OMGPOP afgelopen jaar voor 200 miljoen dollar, toen Draw Something een groot succes op onder andere de iPhone bleek te zijn. Spelers bleken kort daarna alleen het spel te verlaten. Een vervolg op de game heeft kennelijk de studio niet kunnen redden. OMGPOP-CEO Dan Porter verliet het bedrijf afgelopen maand al.

Downloaden: Draw Something (€2,69, universeel, iOS 4.3+)
Downloaden: Draw Something Free (gratis, met advertenties, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 juni 2013, 8:37
Categorie Games
Onderwerpen draw something, omgpop, zynga
11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.