Adobe Ideas 2.5: vulemmer, meer opties voor lagen en iPhone 5-support

Adobe Ideas 2.5 voegt een arsenaal nieuwe functies toe aan het schetsprogramma, waardoor het echt een teken-app wordt op iPhone en iPad.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Adobe Ideas 2.5 iPhone iPadEen aardig tekenprogramma, maar veel te beperkt voor deze prijs. Dat is de gedeelde mening die je tegenkomt als je de recensies van Adobe Ideas doorleest in de App Store. De tekenapplicatie voor iPhone en iPad scoort bijna net zoveel 5 sterren-waarderingen als 4, 3, 2 en 1. In versie 2.5 voegt Adobe uitgebreidere tekenfuncties toe op het gebied van kleur, tekenen en lagen. Het scherm van de iPhone 5 wordt ook ondersteund.

De nieuwste Adobe Ideas is behalve voor het scherm van de iPhone 5 ook geoptimaliseerd voor iOS 6 en het scherm van de iPad mini. Verder heeft Adobe goed geluisterd naar suggesties omtrent Adobe Ideas. Waar het oorspronkelijk een simpele teken-app zonder poespas was, daar heb je inmiddels de beschikking over een aardig arsenaal gereedschappen.

Het oorspronkelijke potlood dat je kon instellen met kleuren en dikte, is bijgestaan door een kwast, pen, stift, vulpen en sinds deze update ook een vul-emmertje waarmee je in één keer grote vlakken kan inkleuren. Eerder noemden we Adobe Ideas een schetsprogramma, inmiddels is het wel echt een tekenprogramma. Net als in Photoshop kan je naast de doorzichtigheid van een kleur, in een apart vak in de menubalk ook een tweede kleur instellen om direct binnen handbereik te hebben. Een andere nieuwigheid is dat je objecten kan oppakken om ze horizontaal of verticaal te kantelen.

Adobe Ideas tekentools Adobe Ideas Layers mogelijkheden

De mogelijkheden van Layers zijn onder handen genomen in Adobe Ideas 2.5. Je kan een laag nu dupliceren zodat je snel een kopie hebt van een andere laag, waarop je wijzigingen kan aanbrengen en kan kijken welke versie je beter bevalt – zonder daarvoor tig keer op Undo te hoeven drukken. Als aanvulling daarop kan je ook twee lagen samenvoegen om het aantal lagen in je tekening terug te dringen. Je vindt de lagen-knop onderin de menubalk. Je ziet er een semi-transparant venster in beeld waarmee je snel kan schakelen tussen de lagen, een nieuwe laag kan aanmaken en de volgorde ervan kan aanpassen.

Adobe Ideas is een rijkere teken-app geworden op de iPhone en iPad met versie 2.5, maar nog altijd is de applicatie prijzig in vergelijking met SketchBook, een directe concurrent. AutoDesk haalde reeds miljoenen binnen met de applicatie, en verkoopt de iPhone-versie slechts voor 1,79 euro. Het voordeel van Adobe Ideas is wel dat je meteen een universele app binnenhaalt, al moet je vervolgens nog wel 89 cent uitgeven aan de Layers-functionaliteit.

Downloaden: Adobe Ideas (€8,99, universeel, iOS 5.1+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 19:59
Categorie Amusement
Onderwerpen adobe, schetsboek, tekenen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.