Tubantia brengt nieuws-app uit op iPhone

Tubantia heeft een iPhone-app uitgebracht die niet helemaal met de tijd mee is gegaan. Je kan er het regionieuws van Twente in lezen.

Tubantia iPhone-app Twente nieuwsIn navolging van andere regionale kranten van uitgever Wegener heeft Tubantia nu ook een stand-alone applicatie voor de iPhone uitgebracht. De Twentse nieuws-app maakt gebruik van dezelfde opzet als de toepassingen voor eerder het Eindhovens Dagblad, PZC, De Gelderlander, Stentor en De Ondernemer en is in die tijd ook niet vernieuwd. Dat betekent dat Tubantia nog niet aangepast is voor het scherm van de iPhone 5.

Tubantia voorpaginaDe voorpagina van Tubantia omvat vijf rubrieken uit de krant met elk twee items, waarbij je je kan afvragen hoe overzichtelijk dat is en hoeveel je van het nieuws meekrijgt als de app opent met de topstory en foto uit de rubriek Regio: ‘Opgeknapte sportzaal volop in gebruik’. Gelukkig kan je in de applicatie, net als bij de concerngenoten, de voorpagina naar wens instellen.

Met de instellingenknop rechtsboven, geef je met een slider of je 1 tot 5 artikelen per rubriek op de voorpagina wil en kan je instellen welke rubrieken je in welke volgorde wil zien. Behalve Regio in het algemeen, kan je meteen ook het nieuws van de verschillende regio’s binnen Tubantia activeren – zodat je gelijk het nieuws van ‘om de hoek’ ziet. Ook kan je kiezen uit nieuws over FC Twente of Heracles, sport regionaal, sport algemeen, voetbal algemeen, binnenland, buitenland en economie.

Tubantia sportoverzichtOpvallend genoeg laat de app van Tubantia veel meer foto’s zien op overzichtspagina’s dan in artikelen zelf. Zo komt het voor dat je op de voorpagina of in het tabblad met bijvoorbeeld Regio- of Sportnieuws, wel bijna overal foto’s ziet, maar in het artikel niet. Jammer, want in de overzichtspagina’s krijg je er door het formaat en de balk met kop erop, ook geen duidelijk beeld van wat erop staat. Op artikelniveau zelf verwijzen de deelfuncties voor Twitter en Facebook naar handmatige inlogpagina’s, in plaats van die stap over te slaan doormiddel van je accounts in iOS.

De iPhone-app van Tubantia kan op veel punten beter. Los van de actualiteit van veel nieuwsberichten (op half twaalf, tijdstip van testen, dateren nog bijna alle regioberichten van gisteravond), is de applicatie niet geoptimaliseerd voor de iPhone 5 en niet echt doordacht.

Downloaden: Tubantia (gratis, iOS 3.2+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 november 2012, 12:43
Categorieën Nederlandse apps, Nieuws
Onderwerp kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.