Adidas Snapshot: iPhone-app meet snelheid van je voetbaltrap

Adidas Snapshot is een iPhone-app waarmee je je schotkracht kan meten als je tegen een voetbal aan schopt. Je video's worden ook opgeslagen.

Adidas Snapshot bal trappen schotkracht berekenenHoe hard kan je tegen een bal schoppen? Heb je de schotkracht van Ronald Koeman? Of misschien de power van Gareth Bale, de voetballer waarvoor Real Madrid een onvoorstelbaar bedrag dreigt neer te leggen? Hij is het gezicht van de nieuwe iPhone-app Adidas Snapshot, waarin je kan opnemen hoe hard de bal gaat als hij van je voet schiet. Een opname is simpel en kan zonder andere apparatuur. Met een beetje gekunstel kan je zelfs zonder anderen de opname maken, al is het handiger als iemand anders de camera bedient.

Adidas Snapshot instellingenHet sportmerk heeft een leuke gratis applicatie uitgebracht. Snapshot helpt je waarschijnlijk niet om zo hard mogelijk te trappen, maar het is wel leuk je maximumsnelheid vast te leggen. Een trap opnemen en de snelheid uitrekenen in een fluitje van een accent. Je gaat aan de kant staan van het been waarmee de voetballer trapt en richt het vizier van de camera op de bal die weggetrapt zal worden. De applicatie neemt automatisch op en stopt pas als je het zelf aangeeft. Als het goed is, heeft de app de bal gedetecteerd en leest hij drie dingen uit: de snelheid van het schot, de hoek en de afstand die een bal door de lucht aflegt.

Met één druk in beeld wordt de opname gestopt. Dat doet Adidas Snapshot niet uit zichzelf. Als het goed is, heeft de applicatie uit zichzelf de bal gesignaleerd en worden de resultaten gepresenteerd. Je kan echter ook zelf de bal nog aan tikken. Het resultaat kan worden opgeslagen in de wereldwijde ranglijsten die via Facebook lopen. Er zijn er drie: de meeste trappen, de snelste trap en de langste trap. Daarnaast verwerf je achievements voor allerlei prestaties: vier trappen tussen 2 en 8 graden, 8 schoppen tussen 40 en 50 meter en behaalde totaalafstanden, waarbij de top op 18 kilometer ligt.

https://www.youtube.com/watch?v=KEe6jDpm7uU

De laatste twee achievements krijg je als je de 78 miles per hour van Gareth overtreft of Adidas’ topscore van 87 miles overtreft. In de instellingen van de applicatie schakel je tussen kilometer en miles per uur en kies je uit drie voetbalmaten: normaal, jongeren of kinderen. Je kan de bibliotheek van je eigen opnames ook terugzien in de applicatie. Al met al kan Adidas Snapshot leuker zijn dan de app eerst doet vermoeden. Aardige kans dat het niet maar bij drie trappen blijft om een indicatie te krijgen van je maximumsnelheid.

Downloaden: Adidas Snapshot (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 juli 2013, 15:13
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen adidas, sport, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.