AD kondigt iPad-app aan, papieren abonnees lezen deze zomer gratis

Het AD heeft een iPad-app aangekondigd, die de komende maanden gratis te lezen is voor abonnees van de papieren krant. Ook nieuw is dat je binnen de app een abonnement kunt afsluiten.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ad krantHet Algemeen Dagblad heeft een app uitgebracht waarmee je de krant op de iPad kunt lezen. Bijzonder aan de app, is dat je een abonnement binnen de app kunt aanschaffen zoals door Apple wordt geëist. De krant is dagelijks beschikbaar op de iPad, inclusief alle regionale edities zoals Haagsche Courant, Amersfoortse Courant en Utrechts Nieuwsblad. In totaal zijn er 18 regionale edities voor de Randstad, die je zonder verdere kosten kunt lezen. Ga je verhuizen, dan kun je je eigen regionale krant blijven lezen terwijl dat bij de papieren krant niet mogelijk is. Je stelt zelf een voorkeureditie in, via de instellingen van de app. Abonnees van de papieren editie kunnen tot en met september de krant gratis op de iPad lezen. Nieuwe abonnees betalen voor een los nummer of een abonnement per maand, halfjaar of jaar.

In de App Store was al AD.nl Mobile verkrijgbaar, een gratis iPhone-app met artikelen van de AD-website. Deze nieuwe iPad-app van het AD heeft een andere insteek. Je kunt de complete krant lezen, inclusief alle artikelen in ook in de gedrukte versie staan, met bijbehorende foto’s. De foto’s zijn met een tap op het scherm te vergroten.

Over de abonnementsprijzen is ook nog geen informatie te vinden. Je krijgt in de app drie gratis nummers. Daarna kun je voor €0,79 een los doordeweeks nummer kopen of voor €1,59 de weekendbijlage downloaden. Een abonnement kost €19,99 per maand, €54,99 per kwartaal, €99,99 voor zes maanden of €189,99 voor een jaar. Het abonnement wordt automatisch verlengd, maar dit kun je eventueel uitzetten. Het is niet mogelijk een abonnement stop te zetten tijdens de looptijd. Je betaalt via je iTunes-account. Op een aparte pagina kun je uitleg vinden hoe je alvast je bestaande krantenabonnement kunt koppelen, zodat je de iPad-krant als ‘papieren abonnee’ de komende maanden gratis leest.

Download: AD HD

ad ipad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 mei 2011, 1:33
Categorieën Kiosk, Nieuws
Onderwerpen abonnementen, kranten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.