Week Calendar HD: iPad-agenda met meer mogelijkheden

Week Calendar HD is een nieuwe weekagenda voor de iPad, waarmee je al je afspraken overzichtelijk bij elkaar hebt. De app toont je afspraken in verschillende kleuren en je hebt meer instellingsmogelijkheden dan bij de standaard iPad-agenda.

week calendar hd ipadOp de iPhone was de app Week Calendar al beschikbaar. Het biedt meer mogelijkheden dan de standaard agenda op de iPhone. Nu is er ook een iPad-variant verschenen, waarmee je kunt synchroniseren met MobileMe, Google Calendar, CalDAV-agenda’s en Exchange. Door het grote scherm van de iPad is het ook nog eens superoverzichtelijk. Week Calendar toont een interface met lederen rand en afgescheurde agendablaadjes.

Op het eerste gezicht lijkt alles behoorlijk op de standaardagenda op de iPad, maar als je dieper graaft ontdek je veel meer mogelijkheden, zoals vingerbewegingen, toevoegen van een nieuwe afspraak met tap & hold en het korter of langer maken van een afspraak door het betreffende afspraakblokje (uiteraard in verschillende kleuren) te verplaatsen of groter/kleiner te maken.

De app kan ook met meerdere tijdzones omgaan en er zijn templates voor afspraken die vaak hetzelfde zijn, bijvoorbeeld doktersbezoekjes of vergaderingen die vaak op dezelfde plek plaatsvinden. Uiteraard kun je ook afspraken afdrukken, per e-mail naar anderen versturen of omzetten naar een template. Heb je eenmaal een afspraak ingevoerd, dan kun je deze dus eindeloos hergebruiken, door er een template van te maken. Om nog sneller te werken kun je ook TextExpander gebruiken, een los verkrijgbare app waarmee je complete tekstblokken kunt invoeren door zelfgekozen shortcuts te gebruiken. Lettergrootte, kleur en dergelijke kun je zelf kiezen.

De iPhone-versie van Week Calendar heeft een zeer hoge gemiddelde waardering van 4,5 sterren in de Nederlandse App Store (op basis van 98 waarderingen), dus het gaat hier om een kwalitatief goede app.

Downloaden: Week Calendar HD (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 mei 2011, 21:27
Categorie Productiviteit
Onderwerpen activity, week calendar

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.