23snaps icon

23snaps: sociaal netwerk voor je gezin

23snaps is een intiem, sociaal netwerk voor alleen je familie. Zo houd je bij hoeveel je kinderen bijvoorbeeld groeien.

23snaps icon23snaps is één van de meest intieme sociale netwerken die je zult vinden. Met deze iOS-app deel je namelijk foto’s, video’s, statusupdates en andere zaken met enkel je familie. De app heeft een grootschalige 5.0-update gekregen, waarin de interface compleet vernieuwd is. Bovendien is het nu mogelijk om foto’s vanuit 23snaps te bewerken.

23snaps voor de hele familie

Start je 23snaps voor het eerst op, dan krijg je de vraag om je partner en kinderen aan de app toe te voegen. Dit zijn de enige twee familieleden die je in de app kunt toevoegen. Via een speciale uitnodigingsoptie is het mogelijk om andere familieleden of zeer hechte vrienden toe te voegen, maar je kunt niet aangeven of dit bijvoorbeeld een oppas, oom, tante of oma is.

Omdat 23snaps zich enkel richt op je familie, kan de app ook een plek bieden om wat intiemere informatie te delen. Heb je bijvoorbeeld kinderen aan 23snaps toegevoegd, dan kun je hun lengte en gewicht aan de app toevoegen. Hierdoor ontstaat een dagboek waarin de groei van een kind volledig wordt vastgelegd. Op deze manier weet 23snaps zich ook te onderscheiden van wat algemenere alternatieven, zoals een privégroep op Facebook of een groepschat op WhatsApp.

23snaps 123snaps 2

23snaps is gericht op vrij specifieke families. Dat wil zeggen: gezinnen met kleine kinderen. De app richt zich voornamelijk op het vastleggen van de groei en belevenissen van de jongste telgen, maar dat zie je ook terug in hoe je de app configureert. Alleen ouders kunnen een familiegroep maken, waarin ze zelf hun kinderen toevoegen. Je kunt niet bijvoorbeeld je ouders aan de app toevoegen. Tenzij je elkaar alleen uitnodigt als ‘hechte vriend of familielid’, maar juist dan mis je de familiestructuur in 23snaps.

Gedeelde foto-albums

23snaps is op alle fronten in klein, intiem sociaal netwerk, maar de fotofunctie lijkt vooral uit te blinken. Foto’s en video’s in de app worden namelijk op fraaie wijze gecategoriseerd en zijn dus alleen door je naasten te bekijken. Daarmee doet de functie denken aan de gedeelde Fotostreams, met één bijkomend voordeel: 23snaps is ook voor Android en Windows Phone beschikbaar.

Pluspunten

  • Mooie manier om familiemomenten te delen.

Minpunten

  • Lijkt alleen handig voor jonge gezinnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2014, 15:20
Categorie Lifestyle
Onderwerpen familie, fotografie, sociale netwerken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.