Minimalist iPhone todo app

Minimalist: leven op drie todo’s per dag

Minimalist brengt orde in de todo-chaos en laat je elke dag drie taken van je takenlijst selecteren om daadwerkelijk uit te voeren.

Minimalist iPhone todo appKies elke dag drie taken waarmee je aan de slag gaat. Met dat aantal opdrachten kunnen je hersenen uitstekend focussen hoe je de tijd het best besteedt en houd je rust en ruimte. Met die visie werd de todo-app Minimalist ontwikkeld door Crate Development, dat helemaal gek werd van ellenlange takenlijsten waarop zaken maar onaangevinkt bleven staan. Minimalist is gratis te downloaden.

Minimalist lijkt in opzet wat op de grootste bijzonderheid van todo-app Any.do. Die neemt elke ochtend de dag even met je door, waarbij je gedane zaken weer even af kan vinken. In die app streep je aan het begin van de dag echter de taken af die je hebt volbracht. In Minimalist ‘activeer’ je todo’s waar je die dag mee aan de slag gaat.

Activeren kan op twee manieren. Je kan altijd een taak ter plekke aanmaken voor die dag. Heb je er drie aangemaakt voor de dag, dan kan je de todo’s van morgen alvast ingeven. Je kan taken desgewenst voorzien van een tijdstip waarop ze af moeten zijn, wat een goede stok achter de deur lijkt als je actiever wil werken.

Minimalist app afvinken Minimalist morgen maken

Maar Minimalist vervult zijn eigen belofte beter met een Premium-functie. Met de Taskbank krijg je toegang tot een grote takenlijst die je oneindig kan vullen met dingen die je nog moet doen. Elke ochtend kan je dan drie taken uit de Taskbank naar je dagelijkse lijst overhevelen: dít ga ik vandaag doen. Eventueel kan je er een deadlinetijd aan koppelen.

Beter met Premium

Door ‘Premium te gaan’ ontgrendel je de functies van Minimalist die je wilt hebben nadat je lekker bent gemaakt door de introductieschermen van de app. De app verstuurt dan ook herinneringen voor je dagelijkse taken en er is een Cheat Mode. Het is een beetje flauw, maar het staat er echt: ‘Als je perse meer dan drie taken per dag wil doen, kan dat ook’. Je moet daarvoor wel een vinkje aanzetten en je verliest wellicht focus points, de beloning voor drie taken per dag halen.

Zoals het steeds meer in-app aankopen van apps betaamt, koop je de functionaliteit niet in één keer vrij. Premium kost €4,49 voor een half jaar of €5,99 voor een jaar. Je krijgt voorts het verzoek een account te maken, zodat je todo’s kan synchroniseren tussen iPhone en iPad.

Minimalist hoofdmenu Minimalist Taskbank tijdloos

Weinig, maar goed

Minimalist doet maar heel weinig, precies zoals de naam van de applicatie doet vermoeden. Maar het heeft wel een bijzondere aanpak. Natuurlijk kan je in elke willekeurige takenlijst voor jezelf drie taken kiezen om die dag uit te voeren, maar andere apps blijven je elke keer bij het openen confronteren met al die artikelen die je nog wil schrijven zaken die je nog moet regelen. Minimalist biedt een net iets andere workflow aan die duur lijkt voor 6 euro per jaar, maar misschien wel meer geld kan besparen.

Pluspunten

  • Originele aanpak
  • Brengt rust in je taken

Minpunten

  • Pas echt handig bij Premium-abonnement
  • Aan de prijzige kant

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 augustus 2014, 17:24
Categorie Productiviteit
Onderwerpen lifehacking, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.