3FM voor de iPad uitgebracht: Serious Request kijken met live chat

Net op tijd voor de Serious Request-actie van de radiozender 3FM, is 3FM als app voor de iPad verschenen. In de applicatie kan je met de webcam het Glazen Huis bekijken, meedoen met de live chat en de playlist bekijken.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

3FM voor de iPad Serous RequestDe actie in het Glazen Huis in Leiden, ofwel Serious Request, bekijken vanaf de iPad kan nu in de officiële applicatie van 3FM die zonet is verschenen voor de iPad. Het betreft een update van de iPhone-app die nu ook geschikt is gemaakt voor Apple’s tablet. De hoofdpagina heet 3FM Live en toont een livestream van 3FM, videofragmenten, de playlist van de laatst afgespeelde nummers en een live chat waarin je berichten in de 3FM chatbox kan zetten of kan Twitteren over de zender. Ook voor Radio 1, Radio 2, Radio 4, Radio 5 en Radio 6 zijn vergelijkbare nieuwe iPad-updates uitgebracht.

De app is alleen te gebruiken in de liggende houding van de iPad. Linksboven speelt de stream van de zender met alleen geluid of met geluid en beeld. Daaronder tref je externe links naar foto’s en video’s en algemene informatie over de Serious Request-actie. De rechterkant biedt in verschillende tabbladen toegang tot de live chat, fragmenten en de playlist. Die laatste is overigens ook onderin te bekijken met een menu dat je in beeld kan trekken. 3FM Nieuws appVoor de Live Chat heb je een Twitter-account nodig of moet je met de instellingen-knop rechtsboven een naam en mailadres invoeren om zonder Twitter mee te chatten.

De livestream van 3FM, ook in videoformaat, speelt door als je naar de andere tabbladen van de applicatie gaat. De eerste daarvan biedt toegang tot Gemist; een verzameling fragmenten die op actualiteit of populariteit zijn ingedeeld. Een ander tabblad brengt je naar het nieuws, waar je op dit moment onder andere de recepten vindt van de sapjes die de Glazen Huis-dj’s te drinken krijgen. Ook kan je de laatste berichten van NOS op 3 lezen. Daarvan staan echter alleen de koppen in de app. Voor de rest van het artikel dien je naar de iPad-browser te gaan. Gids is het laatste tabblad en laat zien wat het volgende radioprogramma is.

Met de 3FM-app kan je ook naar andere zenders luisteren. Met een druk op een knop rechtsboven in beeld, kan je schakelen tussen Radio 1, 2, 3FM, 4, 5 en 6. Alle zenders hebben hun eigen livestream, live chat, playlist en fragmenten.

Downloaden: 3FM (gratis)

Behalve voor 3FM, zijn alle radio-apps van de Publieke Omroep geschikt gemaakt voor de iPad. Je kan ze zien in het App Store-overzicht van Omroep.nl, die verantwoordelijk is voor de apps van Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5 en Radio 6. Eerder schreven we al een kort vooruitblik over de apps die eigenlijk al in november hadden moeten verschijnen, maar er vanwege technische problemen nu pas zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 december 2011, 16:51
Categorieën Muziek, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.