Firebug in Safari op je iPhone via speciale bookmark

Firebug, een populaire tool voor webontwikkelaars werkt nu ook in Safari op iOS. Om het te gebruiken moet je een speciale bookmark toevoegen aan Safari.

FirebugFirebug is een populaire Firefox-extensie bij webontwikkelaars, waarmee je vanuit je browser in de html, css en overige code van een site kan duiken en zelfs aanpassingen kan doen in de opmaak van dom-elementen. Een nadeel is dat Firebug alleen werkt voor desktop-browsers en het mobiel een stuk lastiger te implementeren is. De ontwikkelaars van Firebug hebben gelukkig ook een Lite-versie gemaakt die wel in verschillende (mobiele) browsers werkt, waaronder nu zelfs in Safari op iOS.


Om Firebug Lite te gebruiken op je iPhone, moet je een speciale Javascript-bookmark gebruiken. De code daarvoor is:

Om deze toe te voegen in Safari, maak je eerst een bladwijzer aan van een willekeurige site die je ‘Firebug’ noemt. Vervolgens kopieer je de code en pas je de url van de Firebug-bladwijzer aan door de code er in te plakken.

Als je vervolgens op een site Firebug wilt gebruiken, klik je de bladwijzer aan en verschijnt de Firebug-console onderin je scherm. Op een iPhone is de ruimte daarvoor natuurlijk wel wat beperkt, maar het werkt wel. Ook op de iPad trouwens. Toegegeven, het is voor een zeer selecte groep gebruikers nuttig, maar je zal er maar net op zitten te wachten.

Screenshot van Firebug in Safari

Via: AppAdvice, Martin Kool

Safari

Safari is de Apple's eigen webbrowser die standaard beschikbaar is op iPhone, iPad en Mac. Safari draait op WebKit, de motor achter de browser en ondersteunt alle huidige internetstandaarden. Safari heeft allerlei handige functies, zoals het instellen van favoriete websites, bladwijzers, het Safari-privacyrapport, het aanmaken van Safari-profielen en nog veel meer. De browser krijgt regelmatig nieuwe functies, samen met grote iOS-, iPadOS- en macOS-updates. Lees hier alles over Safari en nuttige tips.

Safari

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.