Chronic Dev Team heeft al 10 miljoen crash-rapportages verzameld (jailbreak)

Het Chronic Dev Team heeft al 10 miljoen crash-rapportages verzameld met het tool Crash Reporter, dat ze kortgeleden uitbrachten. Daarmee kan een untethered jailbreak gevonden worden voor iOS 5.

chronic dev team crash reporterHet Chronic Dev Team kondigde een paar dagen geleden een tool aan, waarmee ze crash-rapportages willen verzamelen. Met die gegevens kunnen ze exploits ontdekken, waardoor er nieuwe untethered jailbreak-mogelijkheden voor iOS 5 worden ontdekt. Het blijkt erg goed te gaan met het verzamelen van deze gegevens: via Twitter liet @p0sixninja (Joshua Hill) weten dat er al 10 miljoen crash-rapportages zijn verzameld via de Chronic-Dev Crash Reporter.

De Crash Reporter is verkrijgbaar voor Windows en Mac en stuurt crash-rapportages naar het Chronic Dev Team. Joshua vertelde ook dat het Chronic Dev Team de tool MapReduce in gebruik heeft, waarmee ze in een paar seconden een test kunnen uitvoeren woor normaal een paar dagen voor nodig zijn. Google maakt ook gebruik van deze technologie, maar met heel andere doeleinden. Er is overigens al hoop op een oplossing: de exploit die @pod2g ontdekte zou geschikt kunnen zijn voor een untethered jailbreak van iOS 5, maar wordt nog even bewaard. Momenteel is al wel een semi-tethered jailbreak van iOS 5 mogelijk.

Vragen en problemen kun je kwijt in ons jailbreak-forum.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 december 2011, 20:54
Categorie Jailbreak
Onderwerpen chronic dev team, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.