Nieuwe notitie-applicatie voor iPhone: Moleskine

Databinge gaat een notitie-applicatie uitbrengen met de naam Moleskine. Hiermee is het mogelijk om notities te schrijven en te sorteren in verschillend gekleurde mappen. Over een paar dagen is Moleskine beschikbaar om te downloaden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Moleskine notitiesOntevreden over de beperkingen van iPhone Notes? Er komt binnenkort een alternatief beschikbaar waarmee je je notities in mappen en submappen kunt organiseren. De naam van deze applicatie: Moleskine, genoemd naar de bekende notitieboekjes die al door Van Gogh, Hemingway, Matisse en andere bekende schrijvers en kunstenaars werden gebruikt. Moleskine wordt gemaakt door Databinge, makers van de backup-applicatie TimeCapsule. Ze maakten ook al de documentviewer WildEyes voor de iPhone.


Moleskine iconsDe volgende kenmerken van Moleskine zullen veel mensen aanspreken:

  • Aanmaken van mappen en submappen voor je notities.
  • Zelf een naam kiezen voor je notities, die later kan worden aangepast. In de standaard notitie-applicatie wordt de eerste regel als titel gebruikt.
  • Gebruik je eigen notitie-editor voor het maken en bewerken van notities.
  • Voeg omschrijvingen toe aan mappen en submappen, die zichtbaar worden wanneer je de mappenstructuur bekijkt of door je notities bladert.
  • Iconen toewijzen aan mappen, zodat je in een oogopslag ziet welke map je moet hebben. Je kunt kiezen uit gekleurde mappen, dierenprints en insecten als iconenset.

Moleskine NoteDatabinge is eventueel van plan om een e-mailfunctie voor notities toe te voegen. In de toekomst kun je ook een backup maken van je notities via TimeCapsule. Natuurlijk kun je met Moleskine notities bewerken (zie hiernaast), al is het jammer dat de icoon van het Moleskine-notitieboekje daarbij nogal wat ruimte inneemt waardoor er maar een klein balkje overblijft voor de daadwerkelijke notitie.

Gewenste functies voor de toekomst: een manier om je notities te sorteren en mogelijkheden om bestaande notities uit de Notes-applicatie te importeren. Moleskine schijnt “binnen een paar dagen” beschikbaar te komen. En nu maar hopen dat ze geen conflict over de naam krijgen met de fabrikant van de legendarische notitieboekjes…

Meer info: Databinge (met heel veel screenshots)

Reacties: 4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.