Greetz voor de iPad: makkelijk een kaart versturen

Met de webshop Greetz voor de iPad kan je duizenden ontwerpen postkaarten versturen met een paar simpele stappen. Je kan ook zelf je eigen kaart maken, met bijvoorbeeld zelfs een ingesproken bericht en foto.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Greetz iPad introschermHet Nederlandse initiatief Greetz, waarmee je eenvoudig een kaartje kan versturen vanaf de iPhone of het internet, is sinds vandaag ook verkrijgbaar op de iPad. De webwinkel is volledig geoptimaliseerd voor het scherm van Apple’s tablet, maar is dezelfde app als degene die je voor de iPhone downloadt. Met de applicatie kan je kiezen uit duizenden kaartenontwerpen en je eigen kaart maken. Greetz werd onlangs nog uitgeroepen tot beste Mobiele Winkel van 2012.


Met ingang van de laatste update kan je op de iPad en iPhone ook meteen een cadeau toevoegen aan de kaart die je verstuurt. Daarbij kan je denken aan een bos bloemen of doos chocolade meteen vanuit de webshop. Greetz iPad hoofdmenuIn totaal zijn er 300 verschillende cadeaus te kiezen. Je krijgt de optie voor een cadeau echter pas nadat je een keuze hebt gemaakt uit een kaart. Daar kan je in het hoofdmenu al allerlei pagina’s voor openen. Het meest prominent is de enorme lading kaartencategorieën links in beeld. Je ziet daar per categorie hoeveel kaarten er voorhanden zijn. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen uit 1445 verjaardagskaarten.

Als je een categorie hebt geselecteerd, kom je op een indexpagina met subcategorieën terecht. Die categorieën staan dan opnieuw links. Rechts in beeld is ruimte vrijgemaakt voor de kaartontwerpen, waarvan er twaalf op een pagina staan. Dankzij de ondersteuning van het Retina-scherm van de nieuwe iPad, zie je meteen duidelijk hoe een kaart eruit ziet, zonder die te vergroten. Elke kaart is meteen voorzien van de prijs die eronder staat. Die geldt overigens als je een account hebt aangemaakt op de dienst; dat scheelt twintig procent in de prijs. Gratis registreren is echter zo gedaan.

Greetz iPad kaart met cadeauHet scherm waarin je een eigen kaart kan maken, werkt niet zo vlot als apps die zich nadrukkelijk richten op fotobewerking en collages maken. Een foto op de kaart verschuiven gaat bijvoorbeeld wat schokkerig. De mogelijkheden zijn echter groot. Je kan een foto op de achtergrond en voorgrond zetten, tekst en een handtekening schrijven, kiezen uit bijna vijftig stuks frames en stickers en eventueel zelfs een geluidsfragment opnemen. Met de informatie-knop zie je in een beknopte handleiding hoe je een kaart maakt.

Voor een normale kaart betaal je al 2,25 euro en als je er een wilt versturen met ingesproken boodschap, mag je minstens 7 euro aftikken. Een kaart afrekenen doe je via iDeal. Greetz heeft inmiddels meer dan 10 miljoen kaarten verkocht. De eerder geïntroduceerde iPhone-app zorgde voor maar liefst veertig procent extra omzet van de dienst.

Downloaden: Greetz (gratis, ook geschikt voor iPhone)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.