iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

App Review: Invy: datum prikken met stijlvolle Nederlandse app

Invy is een Nederlandse en stijlvolle iPhone-app waarmee je een datum kan prikken voor een feestje, reünie, borrel, vakantie of uitje. De applicatie laat niet-bezitters meechatten en meedenken via een gesynchroniseerde chat.

Invy iPhone iPod touch datumprikkerJe wil een feestje geven, maar komt er niet uit wanneer. Het is ook wel een erg druk geplande periode zo rond Koninginnedag, de meivakantie en het Bevrijdingsfestival. Je kan op de website Datumprikker.nl afstappen om te weten te komen wanneer iedereen kan, maar volgens de Nederlandse ontwikkelaar Bread & Pepper kan het eenvoudiger. Zij brachten vandaag Invy uit. Het is een stijlvolle datumprikker voor de iPhone die naadloos communiceert met personen die de app niet hebben, en die bovendien synchroniseert met je iPhone-kalender en Google Calendar. Maar hoe goed is Invy?

Niet iedereen hoeft te betalen

Het is een geruststellende gedachte dat niet iedereen die op je feestje moet komen €1,59 euro voor Invy hoeft neer te leggen in de App Store. Je moet Invy dan ook niet zien als een nieuw sociaal netwerk, dat nog van de grond moet komen en mislukt als er weinig downloaders zijn. Als je Invy koopt, verschaf je jezelf de mogelijkheid eenvoudig uitnodigingen te versturen. De geadresseerde e-mailadressen krijgen een e-mail als ze de app niet hebben geïnstalleerd. Met de link daarin, komen ze op een webpagina. Daar kunnen alle genodigden een datum van voorkeur aangeven en met elkaar chatten. De chat wordt live ververst en dus kan je snel spijkers met koppen slaan. Voor het ontvangen van en het communiceren over uitnodigingen, heb je dus geen applicatie nodig. Heb je Invy wel, dan krijg je een pushbericht bij elke nieuwe reactie en blijf je automatisch op de hoogte.

Kinderspel

Een datumprikker aanmaken in Invy is kinderspel. Je kiest een titel, vult zelf een locatie in (zónder omslachtige hulp van een kaart – dat is zelfs geen optie) en selecteert dan de mailadressen uit je contactlijst naar wie je de uitnodiging wil versturen. Vervolgens is het natuurlijk zaak verschillende data te opperen. Dat is gebeurd in een handomdraai, met een pop-up waarin je snel de datum en het tijdstip kan aangeven. Met de knop Volgende bevestig je en zet je een volgend datum, met een kruisje achter een datum haal je het weg. Alleen de knop Stuur staat je dan nog in de weg de datumprikker te versturen. Makkelijker kan niet.

Nog niet achteraf aanpassen

Ondanks de eenvoud van het versturen, moet je wel even goed nadenken over de data die je opgeeft. Het is op dit moment namelijk niet mogelijk om achteraf nog een datum toe te voegen aan een datumprikker. Bread & Pepper heeft reeds een update ingediend bij Apple die die functie alsnog mogelijk moet maken. Dan wordt het ook mogelijk om achteraf mensen toe te voegen aan de groep, een mogelijkheid die nu eveneens ontbreekt. Het is een broodnodige zaak dat deze twee pijnpunten waarschijnlijk nog deze week worden verholpen.

Handige en stijlvolle interface

De nieuwe opties om een persoon of datum toe te voegen, zo laat de ontwikkelaar ons weten, zullen uitvoerbaar zijn in het hoofdscherm van de app. Je bereikt ze dan door een datumprikker naar rechts te schuiven. We hebben de functie nog niet kunnen testen, maar verwachten dat ie geheel in de rest van de look & feel van Invy past. De applicatie ziet er bijzonder stijlvol uit met wit-grijze hoofdmenu en grote gekleurde blokletters om een datumprikker mee aan te kondigen. Een lichtgroene kop laat zien dat er een datum is gekozen, bij een groenblauwe staan de opties nog open.

Druk op een datumprikker en je ziet aan de silhouetten onder een datum hoeveel mensen er aanwezig kunnen zijn. Met een pijltje vouw je een datum open en zie je wie er aanwezig zijn. Als je de datumprikker zelf hebt verstuurd, zie je dan eveneens de knop ‘Kies deze datum’. Daarna ligt ie vast. Met de tekstballon rechtsboven in het scherm ga je naar de reacties, die net als op de website realtime worden bijgewerkt. Vanuit de reacties kan je met een veeg terug naar de data. Vanuit de data kan je met een veeg weer terug naar het hoofdscherm. Je ziet daar aan de asterisks bij welke datumprikker er ongelezen reacties zijn. De interface van Invy is zo niet alleen stijlvol, maar ook erg intuïtief.

Datum in je agenda

Als er een datum is geprikt, krijgen alle betrokkenen daar bericht van, via de applicatie (met een pushbericht met een wat goedkoop geluid) of via e-mail. Als je de app hebt, wordt de datum meteen in de agenda van de iPhone gezet. Genodigden die gebruik maken van Gmail, kunnen een ontvangen datum rechtstreeks in Google Calendar zetten. Het maakt Invy ook zonder in het bezit te zijn van de applicatie, erg handig.

Conclusie

Er zijn twee voorname minpunten aan de datumprikker die Invy heet, en dat zijn het niet meer kunnen toevoegen van extra genodigden en data nadat je een datumprikker hebt aangemaakt. Die tekortkomingen worden waarschijnlijk deze week nog opgelost met een update. En dan is er maar weinig dat je kan tegenhouden om Invy te gebruiken voor het maken van afspraken. De dienst synchroniseert geweldig met een website die bereikbaar is voor alle genodigden en werkt ook nog je iPhone-kalender en Google Calendar bij als er eenmaal een datum is geprikt. 1,59 Euro is een eerlijke prijs voor een app die dit zo goed doet, en je ook nog een fraai uiterlijk op de koop toe geeft.

Info: Invy

  • Ontwikkelaar: Bread & Pepper
  • Applicatie: Invy
  • Te koop via: App Store
  • Prijs: €1,59
  • Geteste versie: 1.0
  • Bestandsgrootte: 4.7MB
  • Cijfer: 8

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 april 2012, 14:58
Categorieën Nederlandse apps, Productiviteit
Onderwerpen activity, datumprikker, nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.