Frebble: Nederlands accessoire laat je online handen vasthouden

De Frebble is een accessoire waarmee je elkaars handen online kunt vasthouden. Door te knijpen wordt je beweging via een app doorgestuurd.

Frebble iPhone hand vasthoudenEen lange afstandsrelatie is een hele uitdaging, maar een iPhone-accessoire van Nederlandse bodem moet het iets makkelijker maken. De Frebble is een handvat dat met een bijbehorende iPhone-app of een computer kan verbinden. Door het tweede handvat te geven aan je partner kun je elkaars handen vasthouden via het internet. Knijp jij in jouw Frebble, dan trekt de Frebble van je partner samen om andermans hand beter vast te grijpen.


De Frebble is bedoeld voor videogesprekken via bijvoorbeeld FaceTime of Skype. Tijdens een gesprek verbinden jij en de andere beller met elkaar, zodat je in elkaars handen kunt knijpen terwijl je praat. Niet heel bijzonder voor zakelijke besprekingen, maar wel leuk voor bijvoorbeeld familieleden of stellen die ver van elkaar wonen.

In eerste afbeeldingen is de Frebble te zien in combinatie met een laptop, maar een iPhone-app is volgens de bedenkers ook in de maak. Deze zal af zijn voordat de eerste exemplaren naar Kickstarter-donateurs worden verzonden.

Je bestelt een Frebble door op Kickstarter minstens 99 dollar te doneren. Uiteraard krijg je er dan meteen twee. Hoewel de Frebble voor het eerst werd gepresenteerd op de TU Delft en bedenker Frederic Petrignani in Amsterdam woont, betaal je alsnog internationale verzendkosten. De Frebble wordt namelijk verzonden vanuit de Verenigde Staten. Reken dus op 10 dollar aan verzendkosten.

Klik om inhoud van Kickstarter te tonen.
Learn more in Kickstarter’s privacy policy.

Reacties: 3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.