Waze navigatieapp doet meer met contacten

Gratis navigatieapp Waze van Google laat je nu eenvoudiger locaties en ritten delen met vrienden, op basis van je contacten of Facebook.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Beste navigatie-apps iPhone WazeNavigatieapp Waze heeft een aanzienlijke update gekregen die de applicatie vernieuwt op één aspect: communiceren met vrienden. Google’s Waze neemt afscheid van de losse berichtjes die je stuurt om de mensen op je bestemming op de hoogte te houden. In plaats van zelf ‘Ik sta in de file’ door te geven, wil Waze het makkelijker maken en je aanmoedigen hele routes te delen. Om het maximale uit de nieuwste Waze-update te halen, dien je wel je telefoonnummer op te geven aan de dienst.

Daarna kan je aan de hand van je contactenlijst en/ of Facebook zien wie van je vrienden de applicatie ook gebruikt. Het is een nieuwe mogelijkheid en behelst ook het versturen en ontvangen van vriendschapsverzoeken. Je hoeft in de vriendenlijst maar twee keer te tikken om iemands profiel te bekijken en een ander uit te nodigen voor een gezamenlijke rit (met locatiedeling), een chat om dingen af te spreken of op iemand te toeteren als groet. Locaties die worden gedeeld tussen vrienden, worden door Waze opgeslagen in de lijst met bestemmingen om naartoe te navigeren.

Waze verstuur route liggende stand

Vrienden staan ook centraal in het zogeheten ETA-scherm. Bij de indicatie van je aankomsttijd, zie je meteen vrienden staan waar je op kan tikken om een rit en aankomsttijd mee te delen. Je kan er ook zien hoeveel mensen je gedeelde rit bekijken. Je benadert de vriendenopties nu met een aparte knop rechts in beeld, voorafgaand aan het navigeren. De vernieuwingen betekenen automatisch ook een andermaal veranderd hoofdmenu onder de knop linksonder. Daar vind je nu een logische Verstuur locatie-knop voor het rijden en Deel rit-knop tijdens het rijden.

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 21:04
Categorie Apps
Onderwerpen locatie, Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.