iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: selfie-apps, GTST Quiz, Live TV Kijken en meer

Live TV Kijken op de iPhone en iPad, GTST Quiz, ANWB Kamperen, selfie-apps, 433.nl en nog veel meer apps op iCulture afgelopen week.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Live TV Kijken iPad iPhoneElke zaterdag blikken we bij iPhoneclub.nl en iPadclub.nl op eerstgenoemde website terug op de nieuwe apps en grote app-updates die we de afgelopen week hebben besproken. Deze week zijn dat onder andere een voetbal-app die het anders doet, je eigen schoenmaat meten met de vanHaren-app, een GTST-quiz en films kijken met Google Play Movies & TV. We maken kennis met de nieuwe kampeergids van de ANWB, testen de beste apps voor selfies en nog veel meer.


Supercal 2Supercal 2 – Nederland speelt internationaal een rol mee als het gaat om agenda-apps op de iPhone. Week Cal en Easy Calendar gooien hoge ogen en laatst bespraken we de nieuwe spelers CalCube en Fancal ook al. Maar ook het Nederlandse Devart, bekend van de Feestdagen Vakanties-app, doet een duit in het zakje. De ontwikkelaar heeft Supercal 2 uitgebracht, een applicatie die vooral wat leesbaarder is dan de genoemde concurrentie.
Downloaden: Supercal 2 – Super Calendar (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

433 iPhone433.nl – Geen interviews en commentaar, maar beeld. Heel veel beeld. De voetbalsite 433.nl was al gericht op smartphone- en tabletgebruikers, maar nu is de site ook te lezen in een apart uitgebrachte iPhone-app. En dat legt 433 geen windeieren. Na het Twitter-account met bijna 75.000 volgers en het Instagram-account met meer dan 120.000 volgers, bedreigt de app nu ook de gevestigde orde in voetballand. Je vindt hem momenteel terug in de top 10 van de App Store.
Downloaden: 433.NL (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

ANWB KamperenANWB Kamperen – De ANWB heeft de nieuwe editie van de Kampeergids uitgebracht op de iPhone. Die is ditmaal ANWB Kamperen gedoopt en niet alleen de naam is nieuw. Ook het betaalmodel van de applicatie ging op de schop. Er zijn nu niet langer twee aparte apps voor West- en Oost-Europa, maar je vindt alle Europese campings in één app. Om de app te proberen, kan je 30 dagen lang de campings van Luxemburg, Italië, Liechtenstein en San Marino vinden. Voor andere landen betaal je bij.
Downloaden: ANWB Kamperen (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

vanHaren iPhonevanHaren – Schoenen bestellen op internet is makkelijk, maar je weet nooit of je de juiste maat te pakken hebt. Dan kan het ineens een verzendingsrompslomp worden. De nieuwe iPhone-app van schoenenwinkel vanHaren heeft er iets op gevonden. De applicatie gebruikt de camera van je telefoon om de maat van je voet op te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een vel papier om de voet op te zetten.
Downloaden: vanHaren (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

VocabularyVocabulary.com – Spelenderwijs een taal leren kennen we natuurlijk van het populaire Duolingo, maar dat is niet de enige partij die het over deze boeg gooit. Vocabulary.com is al enige tijd een goedbezochte site waarop mensen hun Engels kunnen verbeteren in een spelachtige omgeving. Nu heeft de site een gelijknamige app, die meteen erg goed wordt ontvangen. Door allerlei slimme vragen en trivia over woorden te beantwoorden krijg je de Engelse taal ongemerkt steeds beter onder de knie, terwijl de applicatie via algoritmes leert wat je al weet en waar je zwakke en sterke punten liggen.
Downloaden: Vocabulary.com (€2,69, universeel, iOS 6.1+)

Doula iPhoneDoula (Bevallingscoach) – Gemiddeld gezien zijn er weinig aangelegenheden waar nog geen app voor is. Opstaan, bewegen, werken, afspraken maken, sporten en weer gaan slapen: iedere activiteit heeft zijn eigen applicaties. Geboorte en overlijden zijn twee van de weinige momenten waarop smartphones vaak in onze zak blijven. Misschien om het moment intiem te houden, of omdat we wel andere dingen aan ons hoofd hebben dan het opstarten van een app. Toch zijn er ook argumenten te bedenken om het wel te doen. Een voorbeeld hiervan is de nieuwe Doula-app, die fungeert als een bevallingscoach die helpt met het timen van het puffen en het ontspannen tussendoor.
Downloaden: Doula (tijdelijk gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Graphly iPhoneGraphly – Als je snel een simpele grafiek of diagram wil maken zijn tekstverwerkers niet altijd je beste vriend. Het kan daarom handig zijn om ze in een meer eenvoudige omgeving te maken. Graphly voor iPhone wil zo’n omgeving bieden. In de applicatie kies je voor een bepaald diagram of grafiek en vul je jouw factoren en waardes in. Daarna geef je jouw creatie een naam en voilà: binnen een handomdraai heb je een grafiek gemaakt die je kan delen via Facebook, Twitter, Google+, e-mail of kan opslaan in je filmrol.
Downloaden: Graphly (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

GTST Quiz iPhoneGTST Quiz – Goede Tijden Slechte Tijden is al jaren een van de best bekeken soapseries op de Nederlandse televisie en trekt elke doordeweeks avond gemiddeld rond de 2 miljoen kijkers. RTL heeft nu een speciale GTST Quiz-app voor iPhone en iPad uitgebracht waarmee fans van de soapserie zelf hun kennis over de populaire soap kunnen testen, het kunnen opnemen tegen vrienden en kans maken op allerlei leuke prijzen.
Downloaden: GTST Quiz (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Live TV Kijken iPhone iPadLive TV Kijken – Je kan proberen via Ziggo, UPC of je internetprovider televisie te kijken met de officiële iPad- en iPhone-app van de provider. Maar kijk je naar de beoordelingen van de apps, dan zie je een gelijkenis: het zijn niet de meest probleemloze applicaties die er zijn. Mocht het je niet lukken die tv-app aan de praat te krijgen of niet in aanmerking komen voor de televisie kijken op de iPad, dan is er nog wel een alternatief achter de hand. De Nederlandse app Live TV Kijken voor iPad en iPhone geeft je livestreams van allerlei algemene, nieuws en lokale zenders én live evenementen.
Downloaden: Live TV Kijken (€3,99, universeel, iOS 6.0+)

Elephant Bites iPhoneElephant Bites – Olifanten en takenlijsten hebben op het eerste gezicht niet zoveel met elkaar te maken, en op het tweede gezicht ook niet. Er is echter een gevleugelde Engelse uitspraak: “When eating an elephant, take one bite at the time”. Dat betekent zoveel als onoverzichtelijke en grote projecten in kleine hapjes opdelen, zodat ze minder groot lijken. Rondom dat principe heeft ontwikkelaar David Elgena Elephant Bites gemaakt, een fraaie app die todo’s opstellen en afstrepen op een frisse manier aanpakt. Namelijk met een bijzondere interface en mooie illustraties. Van olifanten, welteverstaan. Een beetje vreemd misschien, maar saai in ieder geval niet.
Downloaden: Elephant Bites (€0,89, iPhone, iOS 6.1+)

Google Play Movies TV iPhoneGoogle Play Movies & TV – Sinds woensdag is Google’s Chromecast, de HDMI-dongle om video’s naar je televisie te streamen, verkrijgbaar in Nederland. Tegelijkertijd introduceerde Google ook Google Play Movies in Nederland, een alternatief voor iTunes waarmee je films kunt kopen en huren. Met de speciale Google Play Movies & TV app kun je de films meteen op je iPhone en iPad bekijken en naar de Chromecast streamen. Hoe werkt de app en is het een goed alternatief voor het kopen en huren van films via de iTunes Store?
Downloaden: Google Play Movies & TV (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Prism iPhonePrism – Filter-apps zijn er genoeg, maar echt onderscheidend zijn er maar een paar. Het relatief nieuwe Prism kan zich bij dat laatste rijtje voegen, want de applicatie pakt het bewerken van foto’s op een originele manier aan. Door fotografen met een kleurenwiel zelf filters te laten ontwerpen geeft de app gebruikers de macht in eigen handen. Door aan het wiel met kleuren te draaien kun je allerlei tinten uitproberen, om zo te kiezen welke filter het beste bij je foto past. Hierdoor kunnen gebruikers nooit zomaar gedachteloos een kant-en-klare laag over hun foto’s leggen, maar worden ze gedwongen om na te denken over het effect en de sfeer die ze met hun foto’s willen oproepen.
Downloaden: Prism (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Momio kinder netwerk iPhoneMomio – Ouders met dochters tussen de 9 en 15 jaar oud kennen de website goSupermodel misschien wel. Het is Europa’s grootste sociale netwerk voor meiden. In Nederland kwam de site wel eens op het Jeugdjournaal omdat veel meisjes boos waren dat ze voor steeds meer onderdelen van de website moesten betalen. Sinds kort heeft dezelfde Deense ontwikkelaar een app uitgebracht, genaamd Momio. De populaire applicatie is bedoeld voor kinderen van 7 tot 12 jaar en wordt door velen ‘Facebook voor kinderen’ genoemd.
Downloaden: Momio (gratis, universeel, iOS 6.0+)

FireChat iPhoneFireChat – In het grote woud van chat apps zijn er nog altijd nieuwe applicaties die een niche weten te vinden. Met het vandaag uitgebrachte FireChat moet je zónder internetverbinding kunnen chatten met mensen in je omgeving. Volgens ontwikkelaar Open Garden is het ideaal op een feestje of in een stadion. De app maakt gebruik van Apple’s techniek Multipeer Connectivity Framework, waardoor toestellen in de nabijheid van 10 meter elkaar moeten kunnen vinden. Maar dat werkt in de praktijk toch anders.
Downloaden: FireChat (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Medium iPhoneMedium – Populaire verhalensite Medium heeft een app voor iPhone uitgebracht. Daarin kun je verhalen lezen, aanraden en delen via e-mail, Facebook of Twitter. Net als de website is de applicatie heerlijk minimaal opgezet, zodat verhalen zo veel mogelijk ruimte krijgen en je rustig kunt lezen. De eerste pagina van ieder verhaal wordt aantrekkelijk gepresenteerd, met een foto op volledig scherm waarop de kop, auteur en het aantal minuten dat het verhaal je zal kosten staan weergegeven. Het is nog niet mogelijk om vanuit de app zelf verhalen te tikken, maar dat kan volgens de ontwikkelaars in de toekomst wel.
Downloaden: Medium (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Placed iPhonePlaced – We bespraken op iCulture al verschillende voorbeelden van de nieuwe iBeacons-technologie die Apple in iOS 7 introduceerde. Veel van die voorbeelden zijn specifiek gericht op commerciële partijen. Bijvoorbeeld MyOrder Sidekick van de Rabobank die gericht is op winkeliers of frisdrankmerk Cocoa-Cola dat de techniek inzet voor het aanbieden van reclame. Voorbeelden gericht op de doorsnee gebruiker die het dagelijkse leven een stukje eenvoudiger maken zagen we tot nu toe weinig. Maar de nieuwe app Placed laat zien dat er ook voor thuisgebruik wel degelijk interessante toepassingen mogelijk zijn.
Downloaden: Placed (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

Alleen voor iPad

Next iPadNext for iPad – Op de iPhone zijn de populaire apps waarin je een huishoudboekje kunt bijhouden zeer talrijk, maar op de iPad valt het tegen. Het populaire Wally en Spendee zijn bijvoorbeeld nog niet universeel. Het minder bekende Next heeft inmiddels echter wel een aparte iPad-app uitgebracht, genaamd Next for iPad. Tegelijk werden zowel de bestaande iPhone-app als de nieuwe iPad-app van iCloud-synchronisatie voorzien. Hierdoor kun je in Next nu uitgaven onderweg even snel op je iPhone invullen, om later het overzicht rustig thuis op de iPad te bekijken. De app heeft een handige functie waarmee je door in te zoomen eenvoudig tussen jaren, maanden en dagen schakelt.
Downloaden: Next for iPad (€1,79, iPad, iOS 7.0+)

Reacties: 2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.