ToneFone: onhandige iPhone-case laat je automatisch gewichtheffen

De ToneFone is een wat onhandige iPhone-hoes die je laat gewichtheffen terwijl je hem dagelijks gebruikt.

ToneFone iPhone-caseWe hebben over de jaren geschreven over aardig wat fitness-accessoires voor de iPhone, waarbij het merendeel best wel logisch in de praktijk leek. Een iPhone-armband voor tijdens het hardlopen of een activiteitentracker die je bewegingen naar een app stuurt zijn immers in de juiste situaties hartstikke handig. Of de ToneFone dat ook is? We weten het niet zeker. Deze iPhone-case maakt je iPhone flink wat zwaarder, in de hoop dat je hierdoor automatisch gaat gewichtheffen.

Op papier is het idee achter de ToneFone hartstikke interessant: steek de iPhone in een case van 1 tot 1,5 kilogram, en je sport iedere keer een heel klein beetje als je de iPhone oppikt. Je verbrandt iets meer calorieën terwijl je doet wat je normaal ook al zou doen.

In de praktijk zal het alleen anders uitpakken. Heb je de iPhone niet in je hand, dan zit hij al snel in je jas- of broekzak. En daar is de ToneFone niet alleen wat te zwaar voor, maar ook te fors. De enige oplossing: trek de iPhone uit de case en doe hem er alleen om als je hem gebruikt. Neem je echter die moeite, dan kun je net zo makkelijk een klein fitnessgewicht met je meedragen.

De ToneFone zou een stuk slimmer kunnen zijn dan hij nu is: een bijbehorende app zou bijvoorbeeld de bewegingssensoren van de iPhone kunnen gebruiken om je gemaakte bewgingen bij te houden, zodat je dagelijke sportschoolbezoeken makkelijker kunt loggen. Er wordt alleen geen woord gesproken over zo’n app op de website van de ToneFone.

Ben je ondanks de wat onhandige uitvoering van de ToneFone toch geïnteresseerd, dan kun je het iPhone-gewicht bestellen voor 23 pond, omgerekend ongeveer 28 euro. Voor verzending naar Nederland wordt daar bovenop 7 pond (ongeveer 8 euro) bijgerekend.

Via TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2014, 11:30
Categorie Accessoires

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.