Berichtenapp imo ondersteunt geen andere chatnetwerken meer

Berichtendienst imo ondersteunt geen chatnetwerken zoals Google Hangouts en Facebook Messenger meer. Ze gaan een eigen netwerk bouwen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

imo-plaatjeDe berichtenapp imo heeft zichzelf waarschijnlijk de doodsteek toegebracht, door geen messagingdiensten van derden meer te ondersteunen. In een blogposting en e-mail aan gebruikers laat imo weten dat er vanaf 3 maart geen messagingdiensten zoals Facebook Messenger, Google Hangouts, ICQ, Hyves, Yahoo! Messenger, MSN en AIM meer gebruikt kunnen worden.


Dat is een opmerkelijke beslissing omdat imo door veel mensen juist werd geïnstalleerd omdat je er alle kanten mee op kon. Vanaf 3 maart gaat imo zich volledig focussen op het eigen platform, waarmee je in contact kunt komen met vrienden, foto’s delen, chatten en videobellen. Maar met 10 miljoen gebruikers is imo een kleine speler, die moeite zal hebben om het hoofd boven water te houden. In ons artikel over privacy van messagingapps komt imo dan ook niet voor en in ons overzicht van chatapps evenmin.

imo-messengerOoit verscheen imo als een browsergebaseerde berichtendienst voor het beheren van al je instant messaging-contacten. Later verschenen er apps voor iPhone, iPad en Android. Nu wil imo zich volledig op het eigen netwerk richten, met als argument dat ze op die manier de meest betrouwbare service en de grootste impact kunnen bieden. Imo gaat nu bezig met het bouwen van een eigen communicatieplatform, dat het snelste en meest betrouwbare zou moeten zijn. Je kunt ermee chatten, bellen en videochatten. Een van de laatste vernieuwingen is het invoeren van WebRTC-ondersteuning via de webinterface. Dat geeft je de mogelijkheid om met gebruikers op andere platformen te bellen, zonder dat je een plug-in hoeft te installeren.

Ben je imo-afvallige, dan kun je via de webinterface de berichtenhistorie downloaden. Tot 7 maart kun je de berichten van andere chatnetwerken nog redden, daarna zijn ze weg.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juli 2014, 23:08

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.