Netflix experimenteert met iBeacons

Netflix heeft op de Netflix Hack Day geëxperimenteerd met het gebruik van iBeacons om automatisch een video af te spelen op een andere iDevice.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Netflix Apple TVNetflix heeft op een Hack Day geëxperimenteerd met iBeacons. De nieuwe Netflix Beam-functie maakt het mogelijk om automatisch in te loggen op een ander apparaat en gelijk een geopende video af te spelen. Je hoeft hierdoor alleen maar je iPhone tegen een iPad te leggen om een geselecteerde film of serie te starten. In een demonstratie is al te zien hoe de iBeacons gebruikt worden door Netflix, maar het is nog de vraag of de mogelijkheid ook beschikbaar wordt gesteld voor gewone gebruikers.


Netflix Beam is bedacht door Sassda Chap, een Senior Software Engineer bij Netflix. Het is gelijk ook één van de weinig toepassingen van iBeacons gericht op gewone gebruikers. Hoewel we de laatste tijd veel iBeacon-experimenten voorbij zien komen, zijn het tot nu toe vooral retailers en reclamebedrijven die de technologie willen gebruiken. Met iBeacons is het mogelijk om met precisie te zien waar iemand zich in een winkelpand bevindt. We zagen wel één ander consumentgericht iBeacon-product: een iPad-houder die automatisch een signaal naar IFTTT stuurt zodra je iDevice binnen bereik is.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

De Netflix Hack Day heeft ook geleid tot de nodige andere ideeën. Zo gebruikte één groep ontwikkelaars een Fitbit om te zien of je in slaap bent gevallen. De video wordt dan gepauzeerd, zodat je op een later moment verder kunt kijken. Deze functie maakt op indirecte wijze ook gebruik van je iPhone: de Fitbit-trackers synchroniseren via Bluetooth met de Fitbit-app, die bewegingsinformatie verstuurt naar de servers. Deze servers worden vervolgens door Netflix geraadpleegd om te zien of je slaapt.

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Andere experimenten resulteerden in nieuwe manieren om afspeellijsten te maken, een snel toetsenbord voor Netflix op spelcomputers en een pincodesysteem. Netflix benadrukt bij al deze experimenten dat er nog geen concrete plannen zijn bekendgemaakt om ze ook echt aan Netflix toe te voegen. Of er na de Hack Day iets mee zal gebeuren is nog compleet onduidelijk, maar wordt ook niet door Netflix uitgesloten.

Downloaden: Netflix (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Informatie

Laatst bijgewerkt
23 juli 2014 om 23:09
Onderwerpen
,
Categorie
Apps

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.