iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: GTA San Andreas, The Walk, Castro en meer

In deze App Gemist lees je over verschillende nieuwe apps, zoals GTA San Andreas en The Walk, en over de updates van Instagram en Twitter.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Sonic 2 iOSIn deze App Gemist is er aandacht voor een aantal bijzondere nieuwe apps, zoals podcast-app Castro, avontuur- en wandelapp The Walk en de nieuwe spellen van GTA en Lego Star Wars. Daarnaast bespreken we de updates van Instagram en Twitter, die soortgelijke functies aan hun app hebben toegevoegd. Met Instagram Direct is het mogelijk om foto’s privé te delen met andere gebruikers, versie 6.0 van Twitter laat gebruikers voortaan ook foto’s privé delen. De apps gaan hiermee de concurrentie met Snapchat aan. Misschien zullen de ontwikkelaars van die app zich deze week -na het afslaan van het hoge overnamebod een tijd terug- wel even achter de oren krabben.


autotrackAutoTrack – De website voor tweedehands auto’s AutoTrack heeft een iPhone-app uitgebracht. Daarin kan je op zoek gaan naar een occasion aan de hand van onvoorstelbaar veel zoektermen. Je kan je auto uitzoeken op merk en model, transmissie, brandstof en prijs, maar je kan het daarnaast zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Aantal zitplaatsen, inhoud van de kofferbak, draaicirkel en aantal zitplaatsen: je kan het allemaal aangeven. De meest indrukwekkende optie is dat je in één keer kan zoeken op meerdere auto’s die je leuk vindt.
Downloaden: AutoTrack (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

microsoftOffice 365 Admin – Microsoft heeft de iOS-applicatie Office 365 Admin uitgebracht. Hiermee kunnen IT-beheerders de Office 365-servers binnen een organisatie bedienen. Je kunt kijken of alles in orde is en of alle functies van Office 365 goed werken, vanaf je iPhone, iPod touch of iPad. Op het scherm ‘Service health’ zie je of alles kits is met je Identity Service, SharePoint-, Exchange-, Lync- en Office 365-implementeatie. Voor elke dienst zie je vonkjes staan als alles OK is.
Downloaden: Office 365 (gratis, universeel, iOS 6.1+)

milkMilk voor iPhone – De quantified baby komt steeds dichter bij. Als je zelf met bewegingsapps rondloopt en in een app bijhoudt hoe snel je de zwangerschapskilo’s kwijt bent, wil je misschien ook alles van je baby vastleggen. Dat kan met de nieuwe baby-app Milk voor iPhone. Deze Nederlandstalige app is bedoeld voor vrouwen die borstvoeding geven en is ter introductie met 50% korting te downloaden. Met de app wordt het vrij gemakkelijk om alles te noteren. Je stelt alerts in wanneer je weer borstvoeding moet geven en in het Historisch overzicht van de app zie je later precies hoe lang de baby aan de linker- of rechterborst heeft gesabbeld. Poepen en plassen van de baby leg je ook meteen vast. En als je toch bezig bent: de temperatuur kan er ook nog wel bij.
Downloaden: Milk (tijdelijk €0,89, iPhone, iOS 7.0+)

instragramInstagram – Instagram gaat het met de nieuwe functie Instagram Direct mogelijk maken om foto’s privé te delen met andere gebruikers. Hiermee gaat Instagram de concurrentie aan met onder andere Snapchat, waarmee het al mogelijk is om foto’s privé te delen. Bij het delen van een foto kun je op Direct drukken om één van je Instagram-vrienden te kiezen waar je de afbeelding naartoe stuurt. Eén foto kan naar tot 15 gebruikers tegelijkertijd worden verzonden. Bij het versturen van de privéfoto is het ook mogelijk om een bericht toe te voegen, zodat je privé met elkaar kunt doorchatten.
Downloaden: Instagram (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

localscopeLocalscope – Één grote timeline van alles wat er in de buurt te zien is. Zo voelt Localscope na de update naar versie 4.0, de grootste update die de applicatie tot nu toe heeft gehad. Tot dusver scande Localscope je GPS-locatie en kreeg je informatie van allerlei webdiensten als Google Maps, Foursquare, Instagram en Flickr te zien op verschillende tabbladen. Nu toont Localscope alle informatie onder elkaar, in één grote veegbeweging.
Downloaden: Localscope (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

sonicSonic the Hedgehog 2 – Sega heeft een geremasterde versie van Sonic 2 uitgebracht voor de iPhone, iPaden iPod touch. De game is compleet opnieuw voor iOS ontwikkeld en als update voor de eerder verschenen port beschikbaar gesteld. Een nieuwe zone genaamd de Hidden Palace Zone en de mogelijkheid om alle bazen achter elkaar te bevechten moeten de vernieuwde game voor oude fans ook interessant maken.
Downloaden: Sonic the Hedgehog 2 (€2,69, universeel, iOS 5.0+)

legoLego Star Wars: The Complete Saga – Het is pas een maand geleden dat de laatste Lego-game verscheen op iPhone en iPad. Lego Lord of the Rings kostte 4,49 euro en was daarmee misschien wel het laatste traditioneel opgezette Lego-spel voor de touchscreens. Nu heeft Warner Bros Lego Star Wars: The Complete Saga uitgebracht en die heeft een ander verdienmodel. Je betaalt 4,49 euro per film of 14,49 voor de hele filmreeks. Daar tegenover staat wel dat de eerste film zich volledig gratis laat spelen en dat je de nieuwe game dus kosteloos downloadt.
Downloaden: Lego Star Wars: The Complete Saga (gratis, met in-app aankopen, universeel, iPhone 4+, iPad2+, iPod touch4+, iOS 4.3+)

gtaGTA San Andreas – Een nieuw jaar, een nieuw bijna-kerstcadeau van Rockstar in de App Store. Na Grand Theft Auto III in december 2011 en Grand Theft Auto Vice City vorig jaar, is nu GTA San Andreas uitgekomen op iPhone en iPad. Het sluitstuk van de trilogie kwam oorspronkelijk uit op de PlayStation 2 en originele Xbox en is nu doorgezet naar iOS. Alles wat de game zo kenmerkend en baanbrekend maakte, zit er weer in. Daarnaast ondersteunt de game waarin je alle vrijheid van gaan en staan hebt, nu ook iOS 7-controllers.
Downloaden: GTA San Andreas (€5,99, universeel, iPhone 4S+, iPad2+, iPod touch 5+, iOS 4.3+)

vnVrij Nederland – Weekblad Vrij Nederland is sinds de laatste update ook op de iPhone beschikbaar. Tegelijkertijd kreeg de kiosk in de iPad-app een nieuw uiterlijk, met meer inhoudelijke informatie over de edities. Het lijkt erop dat Vrij Nederland voor iPhone nog in de kinderschoenen staat, want een aantal dingen werken nog niet naar behoren. Zo konden wij nog maar één nummer in de kiosk vinden en is de vormgeving nog niet optimaal voor lezen op een iPhone. Ook zijn links nog niet klikbaar en konden we geen extra audio- en videofragmenten zoals in de iPad-versie vinden.
Downloaden: Vrij Nederland (gratis, universeel, iOS 6.0+)

the walkThe Walk – De makers van Zombies, Run hebben een nieuwe app uitgebracht: The Walk. In de app draait het dit keer niet om rennen maar om wandelen. Als gebruiker loop je door een verhaal heen, dat begint met een bom die ontploft op Inverness Station in Schotland. Daarna krijg je een pakketje in handen dat de wereld kan redden en dat je naar een bepaalde locatie moet brengen. Al snel ontdek je dat een trein of auto nemen niet zal gaan en dat je de totale lengte van het Verenigd Koninkrijk zal moeten lopen om in leven te blijven. Het avontuur is opgedeeld in 65 afleveringen, samen goed voor 800 minuten audio.
Downloaden: The Walk (€3,59, iPhone, iOS 7.0+)

osfooraOsfoora 2 – Het is al even geleden dat we voor het laatst over de Twitter-app Osfoora schreven. Ons meest recente bericht dateert alweer van eind 2011, toen de applicatie plots niet meer werkte. Ontwikkelaar Said Marouf zat gelukkig niet bij de pakken neer en heeft nu Osfoora 2 for Twitter uitgebracht. Het is een lekker rustige applicatie geworden om het sociale netwerk in te lezen, wat misschien wel erg welkom is nu de officiële Twitter-app steeds rommeliger wordt.
Downloaden: Osfoora 2 for Twitter (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

plannrPlanner Plus – We schrijven 11-12-13, 14.15 uur. Natúúrlijk bespreken we op iCulture op dit moment een applicatie die alles te maken heeft met timing en planning! Planner Plus for iPhone is de nieuwe, handzame variant van de al langer verkrijgbare iPad-app die agenda’s, taken en notities combineert. De applicatie komt van bekende huize. Ontwikkelaar Blue Tags speelde zich eerder al in de kijker met de populaire agenda-app CalenMob, die vanwege zijn benadrukte integratie met Google Calendar hoge ogen gooit in de Nederlandse App Store.
Downloaden: Planner Plus for iPhone (€4,49, iPhone, iOS 7.0+)

steamSteam – De officiële iOS-app voor Steam is na een update voorzien van een compleet vernieuwd uiterlijk en. De app heeft voortaan een wat plattere uitstraling, maar het gaat vooralsnog niet om een iOS 7-update: het oude toetsenbord uit eerdere iOS-versies is nog steeds in de Steam-app aanwezig en de bovenbalk is niet versmolten met de statusbalk van iOS. De update bevat wel aardig wat nieuwe functies. Zo is het voortaan ook mogelijk om chatberichten te bekijken als je geen internetverbinding hebt.
Downloaden: Steam (gratis, universeel, iOS 4.3+)

angry birdsAngry Birds Go – Rovio’s kartgame Angry Birds Go is nu ook beschikbaar in de Nederlandse en Belgische App Store. In het spelletje rij je rond als één van de figuren uit de Angry Birds-serie in een kartwagentje, terwijl je net als in Mario Kart power-ups gebruikt om als eerste te eindigen. Angry Birds Go is gratis te downloaden en bevat de nodige in-app aankopen. Ben je bijvoorbeeld niet bereid om in het spel te sparen voor een nieuwe kart, dan kun je echt geld neerleggen om de wagen gelijk te kopen. Het originele Angry Birds is ook voorzien van een update met nieuwe levels.
Downloaden: Angry Birds Go! (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

twitterTwitter – Twitter voor iOS heeft vanavond een update gekregen. Versie 6.0 van Twitter bevat een flinke lijst met verbeteringen, waaronder het privé delen van foto’s, beter filteren van meldingen, makkelijker zoeken en eenvoudiger navigatie. Eenvoudiger navigatie houdt in dat je sneller toegang krijgt tot je PB’s (DM’s) en meldingen. Ook heeft de app meerdere tijdlijnen gekregen. Na het installeren van de update word je daar meteen op geattendeerd. Door te vegen kun je snel tussen tijdlijnen wisselen, zodat er altijd wat nieuws is om te lezen. Ook kun je nu makkelijker ontdekken wat er speelt. Populaire tweets, nieuwe personen en trends worden nu meer op maat aangeleverd.
Downloaden: Twitter (gratis, universeel, iOS 6.0+)

mountagoMountago – Er zijn al best wat uitgebreide apps die je kunnen bijstaan tijdens het skiën en snowboarden. Denk maar eens aan het onlangs besproken Bergfex/Ski of het fantastische Nederlandse Sneeuwhoogte+. Toch zijn er initiatieven die nog een gat in de markt zien of misschien wel een gat in de markt willen slaan. Mountago is een compleet nieuwe iPhone-app die de wintersporter op zijn wenken wil bedienen met zoveel mogelijk informatie om wintersportgebieden heen. Of je nou je snelheid wil opmeten of op zoek bent naar een restaurant.
Downloaden: Mountago (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

codeCodeacademy – Op de website Codecademy is het al meerdere jaren mogelijk om te leren programmeren door interactieve, slim opgezette lessen te volgen. De makers hebben nu ook een iPhone-app uitgebracht die in het teken staat van Hour of Code. Tijdens dit evenement wordt iedereen aangespoord om minstens één uurtje in programmeerles te steken. De iPhone-app van Codecademy wil hetzelfde bieden. In de Codecademy-app vind je een cursus programmeren die je binnen een uur hebt afgerond. Deze les is interactief, wat betekent dat je tijdens het lezen spelenderwijs eigen programmacode schrijft.
Downloaden: Codecademy (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

castroCastro – Sinds het verschijnen van iOS 7zijn er de nodige podcastapps voorbijgekomen die alle nieuwe designprincipes op een mooie en effectieve manier probeerden te integreren. Het nieuwe Castro doet ook een gooi naar een op iOS 7toegespitst design, en weet eigenlijk gelijk een hoop goed te doen. Een focus op beeld, meerdere lagen op elkaar en swipes om mee door de app te navigeren moeten Castro natuurlijker aan laten voelen dan de huidige concurrentie.
Downloaden: Castro (€2,69, iPhone, iOS 7.0+)

soclSocl – De nieuwste speler op het gebied van sociale netwerk-apps is een verrassende: Microsoft. Maar de Windows-producent uit Redmond had zijn Socl niet geruislozer kunnen uitbrengen. De applicatie kwam uit in het weekeinde, zonder al te veel bombarie er omheen. En ook schreeuwt Microsoft niet van de daken waar de app over een tijdje moet staan. Sterker nog: Socl begon als een netwerk voor Microsoft-medewerkers zelf en werd eerst mondjesmaat uitgebouwd. Met de app voor iPhone, Androiden Windows Phone is het sociale netwerk écht publiekelijk geworden. Maar misschien was het daarvoor alsnog een beetje te vroeg.
Downloaden: Socl (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

viberViber – Viber heeft vandaag Viber Out wereldwijd uitgerold, een nieuwe functie waarmee je kunt bellen naar elk vast of mobiel telefoonnummer. Viber wordt daarmee nog meer een concurrent voor Skype, de chat- en beldienst van Microsoft. Viber Out is aanwezig in versie 4.1 van de Viber-app, die vandaag in de App Store beschikbaar zal komen. Viber Out werd afgelopen november al (half) uitgerold, om slachtoffers in de Filippijnen de mogelijkheid te bieden om gratis te bellen. De functie was nog in ontwikkeling toen de Filippijnen werden getroffen maar het bedrijf besloot om het vervroegd beschikbaar te stellen. Vanaf vandaag kan iedereen er wereldwijd gebruik van maken.
Downloaden: Viber (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

zakgeldZakgeld Calculator – Hoe kom je aan een goede berekening voor het zakgeld van je kroost? Met wintersport in het verschiet, twee rekeningplunderende decembermannen en niet te vergeten: in deze tijden van economische crisis? Ga er maar eens aan staan. J/M, het magazine voor ouders met jongeren kinderen, heeft samen met uitgever Weekbladpers de iOS-app Zakgeld Calculator uitgebracht. Die je helpt bij een berekening voor zakgeld. En dat gaat echt niet alleen maar op leeftijd.
Downloaden: Zakgeld Calculator (gratis, universeel, iOS 5.0+)

solid soundSolid Sound – Toen we september dit jaar schreven over CanOpener, een app waarmee je toonhoogten van muziek kan bijstellen, zetten we kwaad bloed bij enkele audiofanatici. Je gaat toch zeker niet morren aan de muziek zoals hij is bedoeld? En toch dragen we weer een app in dezelfde categorie aan. Solid Sound is een nieuwe, gratis te downloaden applicatie die de muziek op de iPhone optimaliseert op specifieke headphones. Artiesten, producenten en sound engineers werkten aan de app om de muziek van je iPhone speciaal af te stemmen op onder andere de Apple EarBuds, Apple EarPods, Beats Studio, Beats SoloHD, Marshall Major en Sennheiser CX 300.
Downloaden: Solid Sound (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.