iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: MindMeld, Notitieblok+ en updates Spotify en VakantieBieb

In deze App Gemist lees je over leuke nieuwe iPad-apps zoals MindMeld en The Room Two. Ook updates van Spotify en VakantieBieb komen aan bod.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

The Room Two puzzel op tafelIn deze App Gemist lees je over de interessante nieuwe MindMeld app, een bijzondere app die als een (Engelstalige) telefonische assistente fungeert door naar je gesprekken te luisteren en relevante informatie voor je te vinden. Een beetje creepy, maar wel origineel. Daarnaast kom je meer te weten over The Room Two, een spel dat verder gaat waar de eerste game gebleven was. Die eerste game was een succesvol puzzel-avonturenspel dat als geen andere game was opgezet. Tot slot kun je ook ontdekken welke leuke nieuwe functies Spotify en de VakantieBieb na de laatste update hebben gekregen.


hawkingStephen Hawking’s Snapshots of the Universe – De bekende Britse natuurkundige, kosmoloog en wiskundige Stephen Hawking introduceert deze week zijn eigen app. In Stephan Hawking’s Snapshots of the Universe word je op een speelse en toegankelijke manier uitgelegd hoe bijvoorbeeld zwaartekracht werkt en wat precies zwarte gaten zijn, door het uitvoeren van simpele experimenten. Maar ook wie meer te weten wil komen over het werk en de boeken van Hawking komt met deze Engelstalige app zeker aan zijn trekken.
Downloaden: Stephen Hawking’s Snapshots of the Universe (€4,49, iPad, iOS 6.0+)

mindmeldMindMeld – MindMeld voor iPad werd al meer dan een jaar geleden aangekondigd, maar is nu pas in de App Store verschenen. De bijzondere app fungeert als een Engelstalige telefonische assistente door naar je gesprekken te luisteren en relevante informatie voor je te vinden. De app is voorzien van een VoIP-functie, zodat je zonder verdere kosten via internet kunt bellen. Het is mogelijk om conference calls tot 8 personen houden. Tijdens je gesprek zal MindMeld relevante artikelen, foto’s, video’s en websites tonen, die extra informatie kunnen geven of ter inspiratie kunnen dienen.
Downloaden: MindMeld (€3,59, iPad, iOS 5.0+)

room 2The Room Two – Apple’s Game van het Jaar 2012 heeft een opvolger gekregen op de iPad. The Room Two betekent de terugkeer van het puzzel-avonturenspel dat als geen andere game was opgezet voor het grote touchscreen van Apple’s tablet. The Room laat zich goed vergelijken met games als Riven en Myst: je zoekt en puzzelt constant naar stappen die je helpen bij de volgende stap. Het grote verschil is dat je bij The Room niet rondkijkt in de grote wereld om je heen, maar juist neerkijkt op de bizarre voorwerpen die je krijgt voorgeschoteld en die je volledig moet uitpluizen. The Room Two gaat verder waar de eerste game gebleven was.
Downloaden: The Room Two (€4,49, iPad 2+, iOS 5.0+)

spotifySpotify – Spotify heeft zojuist tijdens een persevenement een gratis streaming-dienst voor de iPad geïntroduceerd. Daarnaast komt er een speciale gratis variant voor de iPhone, die Spotify ‘Shuffle’ noemt. Hiermee kun je, net zoals met bijvoorbeeld iTunes Radio en Pandora, alleen muziek van een bepaalde artiest, album en afspeellijsten afspelen. Maar dan in willekeurige volgorde. De gratis variant is vanaf vandaag beschikbaar voor iPhone en iPad.
Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

notitieblokNotitieblok+ – De succesvolle ontwikkelaar Apalon Apps heeft een nieuwe notitie-app uitgebracht: Notitieblok+. In de simpele notitie-app kun je allerlei notities maken, bewerken en personaliseren. Je kunt papiersoorten kiezen uit zeven verschillende slabloongalerijen, van ruitjespapier voor ingewikkelde formules tot muziekbladen waar je noten op kunt zetten. Daarnaast kun je ieder document beveiligen met een wachtwoord. Notitieblok+ bewaart je notities op een virtueel houten bord, een indeling die erg doet denken aan de boekenkasten in allerlei leesapps.
Downloaden: Notitieblok+ (€4,49, iPad, iOS 5.0+)

vakantiebiebVakantiebieb – De Nederlandse bibliotheek biedt ook voor de winter weer een behoorlijke selectie boeken gratis om te lezen. Dat doet ze in de iPad- en iPhone-app VakantieBieb, die nu ook volledig functioneel is als je geen lid bent van de bibliotheek. Nadat je een account hebt aangemaakt in de applicatie, kan je zonder downloadlimiet kinderboeken, romans, thrillers en biografieën downloaden. Je kan ze dan lezen tot 25 januari. Daarna worden ze van de iPad of iPhone verwijderd.
Downloaden: VakantieBieb (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.