Meet The Tweet: Nederlandse app laat je twitteren zonder account

Meet The Tweet is een volwaardige iPhone-app die je laat twitteren zonder account. Je kan mensen volgen, hun berichten lezen, tweets aan favorieten toevoegen en veelbesproken trending topics doorlezen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Meet The Tweet iPhone iPod touch twitteren zonder accountVan een afstandje meekijken naar Twitter. Dat symboliseert het logo van Meet The Tweet, en dat is ook precies wat de nieuwe Nederlandse applicatie doet. Je kan naar hartelust personen op het sociale netwerk volgen zonder er zelf een account voor aan te maken. Afgeschermde accounts kun je niet zien, maar wel kun je eenvoudig kijken wat er over de trending topics (populaire onderwerpen) op Twitter wordt gemeld. De applicatie herbergt de functies in een ontwerp dat lijkt op de populaire Twitter-applicatie Tweetbot.


De applicatie is gebouwd door de 16-jarige Nederlander Damiaan Twelker. Zijn 18-jarige klasgenoot Lennart Tulleken tekende voor het logo en het opstartscherm van de toepassing die iedereen tegen een kleine betaling kan downloaden uit de App Store.

Om Meet the Tweet te gebruiken, moet je al wel eens op Twitter hebben rondgekeken. Je hebt namelijk de gebruikersnamen van de personen nodig die je wilt volgen, en vindt geen personen door op hun volledige naam met spaties te zoeken. Gebruikersnamen invoeren is het eerste wat je doet in de applicatie. Als een naam herkend is, wordt hij meteen toegevoegd aan het lijstje personen die je volgt. Als die lijst klaar is, druk je op de grijze balk Done onderin het scherm en kom je terecht in de timeline met de laatste berichten van je gevolgden. In de Instellingen kun je aangeven of je ook de reacties op andere twitteraars van ze wil lezen, of dat je alleen eigen opmerkingen zonder reacties op anderen wilt zien.

Ondanks dat je er geen account voor nodig hebt, is Meet The Tweet een verrassend uitgebreide Twitter-cliënt. Zo kan je berichten van anderen aan je favorieten toevoegen door er tweemaal op te drukken. Die kun je er in een apart tabblad op naslaan. Ook kun je elke tweet in een aparte pagina openen waarna je de tweet kan mailen en kopiëren, en als het een respons is kun je kijken welke conversatie eraan vooraf ging. Als er iemand anders in een tweet wordt vermeld, kun je daarop drukken en krijg je zijn of haar profielinformatie te zien inclusief foto, korte bio, diens tweets en het aantal volgers en gevolgden. Door de plus-knop rechtsboven in te drukken, voeg je iemand meteen toe aan de mensen die je volgt. En datzelfde trucje kan je uithalen op alle profielpagina’s van alle personen die je tegenkomt, ook in de lijsten met volgers en gevolgden van anderen. Omdat je eigen lijst met gevolgden persoonlijk is en alleen in Meet the Tweet bestaat, zal niemand anders weten dat jij ze nadrukkelijk leest of volgt.

Twelker deed er een half jaar over om deze applicatie in elkaar te zetten. Dat het tot in de puntjes verzorgd is, merk je bijvoorbeeld aan het feit dat je op hashtags kan drukken in een tweet en daar de laatste berichten van ziet. Je merkt het nog meer aan het gegeven dat de app een ingebouwde browser heeft, zodat je niet wordt doorverwezen naar Safari als je een link in een tweet opent. Wie behoefte heeft aan Twitter zonder zelf te tweeten, haalt een dijk van een applicatie in huis met Meet The Tweet.

Downloaden: Meet The Tweet (€0,79, introductieprijs)

iPhoneclub volgen op Twitter? Al meer dan 40.000 mensen gingen je voor via het account @iCulture. De twee oprichters van iPhoneclub kun je volgen via @gonny en @jeanpaulh. Redacteur Bart Breij vind je onder de naam @scarbir, voor redacteur Bastiaan Vroegop voeg je @basvroegop toe in Twitter en jailbreak-auteur Paul Pols noemt zich @paulpols op Twitter. Verder zijn als freelancers ook @elger, @jeroenip en @michellusthof op Twitter te vinden.

Reacties: 19 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.